cultura

Integració literària

El Consorci per a la Normalització Lingüística i Espais Escrits, la Xarxa del Patrimoni Literari Català, van signar ahir un conveni per divulgar els recursos respectius entre els seus usuaris amb l'objectiu comú d'estimular la lectura i el coneixement de la llengua. L'acord, que van formalitzar ahir la presidenta del Consorci, Yvonne Griley, i la presidenta d'Espais Escrits, Anna Aguiló, en presència de la regidora de Serveis Administratius i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Roser Urra, i de Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó, a la seu de la qual va tenir lloc l'acte, es compromet, en concret, a difondre les activitats del programa Voluntariat per la Llengua entre els membres d'Espais Escrits i, al mateix temps, a vetllar perquè s'impulsin proposes literàries arreu del país destinades a les anomenades parelles lingüístiques i als alumnes dels cursos de català per a adults.

L'esperit del conveni neix del convenciment que l'aprenentatge d'una llengua ha d'anar vinculat al coneixement de la cultura de la qual forma part per afavorir la integració lingüística de les persones nouvingudes. En aquest sentit, les dues parts es comprometen a unir esforços creant, per exemple, un enllaç de l'espai Voluntariat per la Llengua al web d'Espais Escrits, i viceversa, i a organitzar rutes literàries per donar a conèixer el llegat dels escriptors catalans convidant els voluntaris, aprenents i alumnes a descobrir els espais on van viure o que van inspirar la seva obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.