cultura

Abacus acull la presentació del llibre de Gemma Lluch

Es tracta d'una guia per elaborar el Pla Lector del Centre, com avaluar-lo, quina és la figura del mediador i de quina manera es pot relacionar l'escriptura i la lectura amb Internet

La llibreria Abacus de València va ser l'escenari triat per l'editorial Bromera per a presentar l'últim llibre de Gemma Lluch La lectura al centre. Llegir (i escriure) llibres, pantalles i documents en el Pla de Lectura de Centre, que es va celebrar el passat 24 de maig.

A més d'escriptora, Lluch és investigadora per al foment de la lectura i professora a la Universitat de València, on imparteix docència en el Grau de Filologia Catalana i en el Màster d'Assessorament Lingüístic i Cultura Literària, l'alumnat del qual hi va assistir junt amb companys de departament, amics i familiars.

Van acompanyar l'autora a l'acte de presentació Laura Santacruz (@lalectora), membre d'1EntreTants, i el professor i també membre de la xarxa Antoni de la Torre (@Verbascripta), als quals Lluch cita i agraeix al llibre, ja que comparteixen moltes de les experiències de foment lector a la xarxa, bé des dels seus blocs personals, bé des de les xarxes socials.

Entre el públic, a més, s'hi trobaven companys i amics que també han col·laborat en el procés d'elaboració d'aquest llibre, al qual trobarem una guia per elaborar el PLC, com avaluar-lo, quina és la figura del mediador i de quina manera es pot relacionar l'escriptura i la lectura amb Internet. A més, Lluch ens presenta una bateria de pràctiques de lectura i escriptura extretes d'experiències docents reals. Un altre punt interessant que tracta és la lectura a través de les xarxes socials, tan presents entre els adolescents.

Així doncs, Gemma Lluch ens presenta el resultat d'un temps d'investigació, de lectures i d'anàlisis de pràctiques docents de foment de la lectura a l'aula, d'adaptar la tecnologia i de fer-la partícep entre l'alumnat. Llegir no només és una lectura canònica, llegir és, i cite l'autora, “parlar de llegir llibres, missatges de WhatsApp, documents, notes, piulades, blocs, correus electrònics, missatges (...) Construir aquest llibre és llegir al paper, a l'iPad o a la tauleta, al mòbil (...) Llegir instruccions, teatre, biografies, novel·les, il·lustracions, pàgines d'economia, etc. Llegir per informar-nos, per saber, per tenir criteri i opinió, per gaudir o per pensar...”.

Les paraules de Gemma Lluch, sempre engrescadores, motivadores i sinceres, donaren la cloenda a l'acte de presentació d'un llibre de recursos fonamental i necessari per a la creació del Pla de Lectura de Centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.