cultura

La sang corre per Lloret

Ruggero Deodato, l'autor d'‘Holocaust caníbal', estrella del Festerror 2012

El cineasta italià presidirà dissabte una taula rodona en que parlarà sobre el seu film

Ja fa dies que la cinquena edició del Festerror de Lloret de Mar ofereix bones dosis de sang i fetge, en un any en què el festival ha repartit la programació en diversos caps de setmana amb la voluntat d'ajustar-se a la compareixença d'invitats de luxe. Enguany, a diferència de l'anterior, en què Lamberto Bava va suspendre la seva assistència a última hora, ja està confirmada la presència d'un altre mite del gènere del terror, com és Ruggero Deodato, autor el nom del qual va associat a un sol film: Holocaust caníbal.

Malgrat els seus principis com a cineasta va aprendre a sota les ordres de Roberto Rossellini i Joseph Losey, Deodato sembla que, si tenim en compte la seva filmografia posterior, va quedar molt més fascinat pel que li devia ensenyar Sergio Corbucci quan va treballar com a assistent del director en títols com El fill de Spartacus i Django (pel·lícula que Quentin Tarantino està actualment adaptant per al seu nou treball). Com a director, Ruggero Deodato ja es va donar a conèixer per un film de temàtica caníbal com és Ultimo mondo cannibale (The last cannibal world), que dos anys després va saber explotar amb més força quan va rodar Holocaust caníbal (1979).

Censurada i prohibida en molts països, la pel·lícula va tenird una gran campanya mediàtica que la va catapultar a la categoria de film de culte que encara té. El film narra l'aventura i consegüent desaparició d'un grup de reporters que s'endinsen a la selva amazònica. Recordem que a l'època es va presentar com un documental i se la va acusar de snuff film quan en realitat es va descobrir –a mesura que el director va haver de respondre als judicis– que era un mock documentary (un fals documental) amb una certa càrrega de crítica al periodisme sensacionalista.

Ara, més de trenta anys després, el veterà cineasta parlarà d'aquest film, que encara avui continua vigent, a la taula rodona que oferirà dissabte al Teatre Municipal després de la projecció del film (21.30 h). Abans, Ruggero Deodato farà entrega dels premis als guanyadors del Festerror 2012, la projecció dels curts dels quals tindrà lloc a les set de la tarda.

I com que un festival d'aquesta magnitud no podia obviar el component freak, també dissabte es farà el sorteig en què per tan sols 2 euros es pot guanyar el fantàstic pack format per un pòster d'Holocaust caníbal i la figura de la noia empalada, ideal per col·locar a la tauleta del costat del llit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

«Holocausto caníbal»

Gènere: Thriller
Direcció: Ruggero Deodato.
Intèrprets: Robert Kerman, Francesca Gardi.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a