cultura

Bressolada amb “L'Ànim Alt”

Milers de persones van participar a la Bressolada, festa anual de les escoles associatives catalanes

Malgrat el tancament de la Bressola de la Cerdanya, la mobilització ha superat les previsions

“Després de la Bressolada de l'any passat, era molt difícil de tornar a tenir una edició tan exitosa de la festa de les escoles catalanes del nord” explicava Joan Pere Le Bihan director de La Bressola a la fi de la diada festiva. “Però ha estat possible, ja que milers de persones han passat durant tot el dia per assistir-hi” afegia.

La mobilització benèvola i desinteressada dels mestres i de tot el personal, de les famílies, dels amics i dels alumnes “ha permès d'organitzar una veritable Bressolada amb l'Ànim Alt” tal i com figurava en el lema de la festa d'enguany. La participació dels Castellers, dels Gegants, la presència d'Escola Valenciana, així com de centenars d'alumnes n'han fet una edició particularment rellevant. Aquest èxit era necessari ja que la Bressola “ha hagut d'afrontar unes dificultats mai vistes que han portat al tancament d'una de les escoles. El suport de tots era imprescindible” explica Le Bihan.

Després de l'espectacle basat en els poemes d'Enric Larreula, del seu llibre l'Animalari musicats pel mateix Joan Pere Le Bihan, en el que han participat les escoles i el col·legi de secundària, els parlaments van posar de manifest el suport dels polítics locals concretat per les paraules del vicepresident de l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània, Jaume Roure, del representant de la Generalitat Joan Gaubí i del vicepresident del Consell General i representant de la regió Llenguadoc-Rosselló Marcel Mateu. Al mig de l'assistència es notava la presència del president de la Federació d'entitats de Catalunya Nord Hervé Pi, el president de la FCPE Gerard Doz, del batlle de Pollestres Daniel Mach , del de Perpinyà, Jean Marc Pujol, del representant de l'ajuntament de Pontellà, del representant de l'Ajuntament del Soler, Francesc Banús, dels diputats al Parlament de Catalunya Àngels Ponsa, Anna Simó, Toni Strubell, del president de l'Associació Catalana de Municipis, del president de CDC Catalunya Nord Jordi Vera i del representant d'Oriol Pujol secretari general de CDC, Víctor Terradellas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.