cultura

Passen el raspall a Blay

Els alumnes i professors dels cicles de grau superior d'escultura i de pintura al mur de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot han rescatat del fons de l'escola les donacions de guixos i originals que el prestigiós escultor olotí Miquel Blay (1866-1936) va fer en el seu moment a aquest centre al llarg de la seva producció en diverses ciutats europees i americanes. Fins aquest divendres, i conjuntament amb el Museu Comarcal de la Garrotxa, l'escola ofereix un curs de consolidació i restauració d'uns models originals de Blay (1866-1936). “En Blay sempre es recordava dels seus amics d'Olot de l'Escola de Dibuix, i sovint els feia arribar models d'estudi i originals. L'Escola de Dibuix del 1912 ara és l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot, i tenim la sort de gaudir de diversos d'aquests originals”, expliquen els responsables d'aquest cicles.

Les peces s'han anat degradant amb el pas del temps, cosa que ha motivat aquest cicle de conservació, consolidació i restauració amb els alumnes i professors d'escultura i de pintura al mur i amb la col·laboració de les restauradores del Museu Comarcal.

Ara s'encetarà un nou projecte en què s'intentarà conscienciar l'alumnat de la importància de l'obra pública i del respecte que mereix, així com del privilegi de poder treballar amb els originals d'un escultor com Miquel Blay.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.