cultura

Curt.doc premia l'holandesa ‘Flying Anne'

El film holandès Flying Anne, de Catherine van Campen, va rebre el premi del jurat (premi Nudie Jeans) i el premi del públic del cinquè Curt.doc, el Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres, que es va tancar dissabte a la nit amb un ple gairebé total al Teatre Casino La Unió. Flying Anne explica la història de l'Anne, una nena que pateix la síndrome de Tourette i això la porta de vegades a moure's només en cercles, sempre a la dreta, o a llepar tot el que veu.

El jurat del festival, format pel productor Tono Folguera, el crític de cinema Ramon Girona i el director Isaki Lacuesta, va decidir també atorgar el premi Franklyn Marshall com a finalista al documental escocès Jimmy, de Martin Smith, que narra amb càmera subjectiva la història de Jimmy McIntosh i la seva lluita pels drets dels discapacitats.

Portless, de Talia Leibovitz, va rebre el premi Nanook al millor curtmetratge català. Portless mostra les vicissituds del vaixell de càrrega Stratis II, abandonat al port de Barcelona. El dietari Los orígenes del marketing, d'Elías León, va ser el guanyador del premi del jurat jove.

Pere Portabella va recollir el premi Nanook a una trajectòria i va reivindicar els festivals que, com el Curt.doc, “projecten materials que es fan des de la llibertat i defugen els convencionalismes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a