cultura

La contraportada

Còmic transversal

El Festival del Còmic de Torroella i l'Estartit lliurarà el premi internacional de còmic Costa Brava a ‘Ocupante', amb guió de l'escriptor Andreu Martín

El 6è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí i l'Estartit tindrà lloc dissabte i diumenge vinent a diferents espais del municipi empordanès, amb la voluntat de ser “un festival únic que no s'adreça només als freakies, sinó també i sobretot al públic familiar, d'una manera transversal”. Així ho va explicar ahir en la presentació d'aquesta sisena edició Lluís Torrent, el director general de Panini Espanya, la popular empresa editora de còmics i cromos que té la seu a Torroella i organitza el festival juntament amb el seu Ajuntament i el Consell Municipal de l'Estartit. Tot i que abans ja s'haurà inaugurat l'exposició L'Ot, el bruixot a la biblioteca Pere Blasi, el festival pràcticament s'obrirà divendres al vespre amb l'acte d'entrega del I Premi Internacional de Còmic Costa Brava, al Museu de la Mediterrània (19.00 h). Aquest guardó biennal, que amb 20.000 euros és el més ben dotat del còmic estatal gràcies a la implicació de l'Ajuntament de Torroella, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, es lliurarà en aquesta primera edició a Ocupante, amb guió de l'escriptor Andreu Martín, dibuixos de Jorge Jacobo Navarro i color de Carlos Ruano. Aquesta història d'amor etern que deriva en un terrorífic conte de morts vivents, ja s'ha publicat en castellà, com també és el cas de l'obra finalista, Lantern Jack, de l'alemany Martin Frei. Una quarantena d'originals procedents de diversos països europeus i hispanoamericans s'han presentat al premi, que ha tingut una gran difusió internacional a través dels webs de les filials de Panini i d'altres d'especialitzats.

El cap de setmana vinent, pels carrers de Torroella voltaran personatges com ara Doraemon, Nobita i Shizuka –a l'Espai Doraemon, instal·lat al passeig de Catalunya– i també hi tornarà la colla de Star Wars. Conferències, signatures d'autors, projeccions de pel·lícules, espectacles de carrer, exhibicions de grafit, un concurs d'enganxar cromos, una visita a les illes Medes en el Corsari Negre, gimcanes i tallers i, evidentment, un mercat de còmics, convertiran Torroella en la capital del tebeo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.