cultura

Dalí, fora del Reial Cercle Artístic

Una sentència del jutjat mercantil número 3 de Barcelona ha condemnat l'empresa privada Faber Gòtic SL a retirar de la sala d'exposicions del Reial Cercle Artístic de Barcelona el nom de Dalí, les seves fotos, les bandes i la publicitat i les obres de les quals es deia que pertanyien a la col·lecció d'escultures que l'artista va fer per a Isidro Clot. El jutjat condemna Faber Gòtic per actes de competència deslleial, “ja que ha generat l'aparença que la Fundació Gala-Dalí emparava aquesta exposició”, i li imposa el pagament d'una indemnització.

La fundació del pintor, Demart Pro Arte i la Vegap van interposar una demanda per posar fi a l'explotació no autoritzada que es duia a terme en aquesta exposició des d'abans del 2004 dels drets de marca, de propietat intel·lectual i d'imatge de Dalí. Els demandants consideraven que la mostra tenia l'aparença d'estar organitzada per la fundació. Ahir l'exposició continuava oberta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.