cultura

Reflexió escènica identitària

El 50è Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols inclou aquesta nit el XIX Concert de Música per a Cobla de l'Agrupació d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, amb l'estrena de l'espectacle Dad.exe. Dret a decidir, executable, que s'estrenarà a l'Espai Port (22.00 h, 30 euros).

Es tracta d'una innovadora aposta de l'Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels Sons Essencials que, per encàrrec de l'Agrupació d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, ha creat un espectacle que es planteja com “una reflexió escènica sobre la identitat i el país”, a partir d'una renovació de la dansa escènica d'arrel per acostar-la al públic del segle XXI.

Des de diversos llenguatges, que van de la dansa d'arrel fins a la contemporània, els coreògrafs Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez utilitzen i fan evolucionar en aquest espectacle els quatre pals de la dansa tradicional catalana: contrapàs, ball pla, rumba i jota.

Dad.exe. Dret a decidir, executable és un espectacle multidisciplinari que combina dansa, música i poesia visual, amb una relectura de la sonoritat de la cobla a càrrec de Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials. En aquesta barreja de ritmes i melodies de la tradició mediterrània també hi col·labora el cantant Carles Belda.

I, demà, la Principal

El Festival de la Porta Ferrada clourà demà la seva primera setmana, centrada en la tradició musical catalana, amb un concert al Teatre Auditori Municipal, a càrrec de La Principal de la Bisbal i la Polifònica de Puig-reig (19.00 h, 10 euros).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.