cultura

música

El Festival de Guitarra de Blanes estrena orquestra

El festival, que s'obre avui amb un concert de jazz a càrrec de Biel Ballester Trio i Randy Greer, estrena dissabte un homenatge a Toldrà a càrrec de la nova Orquestra de Cambra de Catalunya

El Festival de Guitarra de Blanes, que organitza Trémolo Concerts, posa en marxa avui la seva sisena edició, que fa un important pas endavant amb la creació de l'Orquestra de Cambra de Catalunya. Aquesta nova orquestra neix sota l'aixopluc del festival, però amb l'objectiu que tingui una activitat pròpia més enllà de Blanes. Els dissabtes 4 i 11 d'agost, l'Orquestra de Cambra de Catalunya, sota la direcció de Jordi Lalanza i amb el guitarrista Bernat Padrosa –director del festival– com a solista, oferirà el concert extraordinari Homenatge a Toldrà, en el 50è aniversari de la mort del compositor. En aquests dos concerts, que tindran lloc a l'església de Santa Maria (22 h, 20 i 25 euros), el programa estarà format per Images, de Jordi Clapés (1983), una obra d'encàrrec del festival, que posarà música a una selecció d'imatges paisatgístiques de la Costa Brava; Vistes al mar, d'Eduard Toldrà (1895-1962), i Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo (1901-1999). En aquests concerts, amb una acurada escenografia de Konrat Nupt Ensemble, també hi intervindrà el rapsode Salvador Roca.

Tornant al concert inaugural del festival, aquesta nit tindrà com a protagonistes el Biel Ballester Trio i el cantant Randy Greer, que actuaran a l'auditori del Centre Catòlic de Blanes (22 h, 18 euros). Biel Ballester (guitarra solista), Graci Pedro (guitarra rítmica) i Leo Hipaucha (contrabaix) formen el trio jazzístic que, en aquesta ocasió, interpretarà amb el vocalista californià Randy Greer una selecció de clàssics de Django Reinhardt, Nat King Cole i altres grans del jazz, en una vetllada plena de swing i blues.

Boleros, havaneres i Toti

La resta de concerts del festival també tindran lloc al Centre Catòlic: el dijous 9 d'agost, hi haurà una nit de boleros amb Clara Wasserman (veu), Quim Ramos (guitarra elèctrica) i Roser Monforte (saxo), que interpretaran cançons d'Agustín Lara, Armando Manzanero, J.M. Serrat, Los Panchos, etc.

Per al dijous 16 d'agost s'ha programat un dels millors guitarristes catalans, Toti Soler, que presentarà en solitari una bona mostra de la seva llarga trajectòria musical, amb més de 45 anys de dedicació a les sis cordes. Tancarà el festival, el 23 d'agost, el grup maresmenc d'havaneres i cançó de taverna Bergantí, que aquest any celebra el seu 30è aniversari.

Les entrades anticipades es poden comprar a les taquilles del Centre Catòlic. Hi ha un abonament per als cinc concerts que costa 75 euros. Els menors de 10 anys tenen entrada gratuïta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.