cultura

girona

La Llibreria de la Generalitat serà una sala d'exposicions

L'Espai Santa Caterina s'obrirà el 3 d'octubre amb l'exposició dels 50 anys de dibuixos de Pilarín Bayés, procedent del Palau Robert

L'espai és obert a les entitats que vulguin proposar mostres

La Delegació del Govern de la Generalitat a Girona ha decidit reconvertir l'espai que ocupava la Llibreria de la Generalitat, al carrer Joan Maragall, en una sala d'exposicions que es dirà Espai Santa Caterina. La nova sala s'inaugurarà dimecres vinent amb l'exposició Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots, que repassa el mig segle de trajectòria professional de la popular dibuixant Pilarín Bayés (Vic, 1941). Aquesta exposició ja s'ha vist al Palau Robert de Barcelona entre els mesos d'abril i setembre d'aquest any, i a Girona es podrà visitar fins al 28 d'abril vinent.

L'exposició és una de les activitats programades dins l'Any Pilarín, organitzat amb motiu dels 50 anys de feina i els 70 anys de vida de Bayés. La mostra s'estructura a partir d'onze apartats i personatges que simbolitzen onze grans conceptes universals: la bellesa, la comunicació, la convivència, el coneixement, la identitat, la cultura, la universalitat, la generositat, la tradició, la ficció i la diversió.

Les onze obres de Pilarín Bayés que han estat seleccionades per protagonitzar aquests onze apartats són El meu pardal (1964), El Zoo d'en Pitus (1965), Antón Retaco (1972), L'Espardenyeta (1978), Institucions de Catalunya (1984), Petita història de Gaudí (1985), Trobament de dos mons (1992), La família Kouamé (1997), En Patufet (2002), Els lliris vermells de l'àvia Tilín (2008) i L'illa del Far (2010).

Pilarín Bayés ha il·lustrat uns set-cents llibres, molts dels quals han estat traduïts a diversos idiomes, i també ha treballat en formats tan diversos com ara auques, cartells i murals, sense oblidar la seva faceta d'escultora.

L'acte d'inauguració de l'exposició, que tindrà lloc dimecres vinent a les set del vespre, serà presidit per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i també hi assistirà Pilarín Bayés. L'exposició ha estat comissariada per la seva filla i col·laboradora, Marga Sala.

Sala oberta a propostes

L'Espai Santa Caterina, amb una superfície de 167 metres quadrats, ocupa justament l'espai on hi havia fins fa pocs mesos la part comercial de la Llibreria de la Generalitat, sense l'espai que justament en aquella etapa es va dedicar a exposicions, situat a la part posterior del recinte. A la nova sala d'exposicions, s'hi podrà accedir directament des del carrer, sense haver de passar per altres dependències, i també es veurà des de l'exterior. Aquest estiu s'ha condicionat la sala per deixar-la completament diàfana.

L'Espai Santa Caterina és gestionat per la direcció general d'Atenció Ciutadana i Difusió, que posarà la nova sala a la disposició de les entitats gironines que hi vulguin organitzar alguna mostra.

LA XIFRA

700
llibres traduïts a diversos idiomes són els que ha il·lustrat Pilarín Bayés al llarg del seu mig segle de feina.

LA DATA

3.10.2012
Dimecres vinent (19 h) s'inaugurarà la mostra. Hi assistiran l'autora i la consellera Irene Rigau.

LA FRASE

Un llibre és un contenidor de paper i tinta d'alta seguretat per guardar idees, per saber, per divertir-se
Pilarín Bayés
dibuixant i il·lustradora
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a