cultura

literatura

Un cicle recorda l'obra moral de Primo Levi

El Call i la UdG revisen l'obra de l'escriptor als 25 anys de la seva mort

Vint-i-cinc anys després de la seva mort, els departaments de filologia i comunicació i filosofia de la Universitat de Girona, conjuntament amb el Patronat Call de Girona i l'Instituto Italiano di Cultura, han organitzat un cicle de conferències per recordar la figura de Primo Levi. Les tres xerrades que conformen el cicle pretenen homenatjar Primo Levi com a testimoni, escriptor i intel·lectual.

La primera conferència, titulada Primo Levi: el supervivent i el testimoni. De l'informe sobre l'organització higienicosanitària del camp de concentració pels hebreus de Monowitz (auschwitz-Alta Silèsia) i dels poemes a «Els enfonsats i els salvats», tindrà lloc demà passat, amb la intervenció del professor Xavier Antich (UdG). El dia 25 d'octubre, el professor Jörg Zimmer parlarà de La transcendència d'Auschwitz: aproximació filosòfica a Primo Levi; i mén enllà, el dia 8 de novembre, el professor Giovanni Albertocchi tractarà sobre L'infern d'Auschwitz: Dante a «Si això és un home».

Les xerrades, obertes al públic, tindran lloc al centre Bonastruc ça Porta, a les 7 de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.