cultura

Neix Edicions del Periscopi

Terra de caimans, de Karen Russell, finalista del Premi Pulitzer 2012, és el primer títol del nou segell Edicions del Periscopi, amb seu a Barcelona. L'editorial està dirigida per Aniol Rafel (Barcelona, 1977), enginyer agrícola apassionat pels llibres i que vol “apropar autors estrangers que mereixen arribar al públic que llegeix en la nostra llengua i donar veu a autors catalans que tenen moltes coses a dir”.

En catàleg preveuen tenir títols de David Foster Wallace, que fins ara no s'ha traduït mai al català, Dave Eggers i el portuguès Gonçalo M. Tavares.

Pel que fa a Terra de caimans, està ambientada a l'illa de Swamplàndia, cau dels caimans, i protagonitzada per Ava Bigtree, una noia de tretze anys que es queda orfe de mare, mentre que el pare desapareix. Amb un relat que transporta el lector als límits de la realitat, Russell ha aconseguit captar l'atenció de la crítica, que titlla l'obra de “novel·la sumptuosa i atrevida”.

El 5 de novembre arribarà a les llibreries el segon títol. Aquest cop es tracta d'un autor català, Manel de la Rosa, amb Cada color d'un riu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.