cultura

Barcelona vol fer de Correus un espai cultural

L'Ajuntament de Barcelona s'adreçarà formalment al govern espanyol per demanar-li la cessió de l'edifici en què es troba la central de Correus, amb el propòsit de reconvertir-lo en un nou espai cultural per a la ciutat. Aquest és el compromís que va assumir ahir el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, arran d'un prec en aquest sentit presentat pel grup Unitat per Barcelona (UxB). La proposta també plantejarà que l'empresa estatal de serveis postals es reubiqui al districte del 22@, on actualment ja es concentra un gran volum d'activitat dels sectors de la logística i la nova economia. En un context de retallades i tensions territorials, les negociacions per aconseguir la titularitat municipal d'aquest edifici històric situat des del 1926 a la plaça Antonio López –a tocar de la Via Laietana– s'entreveuen costerudes.

L'aposta inicial que ahir va expressar el regidor d'UxB Jordi Portabella és que, si prosperen les converses, la seu de Correus rebi la nova biblioteca de la demarcació de Barcelona. Un projecte que ha tingut endarreriments constants, i que en la seva última versió estava encaminat a executar-se a l'estació de França. El govern municipal barceloní, però, no ha volgut explicitar quin ús concret es donaria a l'edifici. L'únic compromís, és que seria un equipament públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.