cultura

ISABELLA SANTO DOMINGO

PERIODISTA I ESCRIPTORA

“Jo vaig donar la primera portada musical a Shakira”

Polifacètica i d'ampli currículum, aquesta bella colombiana amb cognom que sona a llista Forbes és tota una celebritat al seu país. Ara ha escrit un manual perquè les dones eixuguin el mal d'amors: ‘De la ruptura a la sutura', d'Edicions B
Sóc cosina de Tatiana però no crec que vagi a la seva boda amb Andrea de Mònaco
El cognom Santo Domingo està associat a un imperi empresarial potentíssim a Colòmbia. Tot li ha vingut rodat en la vida?
No, en absolut. Tinc més de 20 anys de carrera al darrere i tot m'ho he guanyat sola, per a orgull del meu pare, Luis Alberto. A banda que vinc d'una branca familiar diferent de la de Julio Mario Santo Domingo, mai he utilitzat el meu cognom per aconseguir res!
O sigui que no anirà a la boda de la seva cosina Tatiana amb el príncep Andrea de Mònaco?
No crec que hi vagi. Per què hauria de fer-ho si no m'hi relaciono habitualment? Coincidim a Colòmbia quan estem de vacances a Cartagena i es fan festes, però poc més!
Creu que l'amor els pot durar per sempre com en un conte de fades?
Hi ha moltes parelles que fan durar la seva relació tota la vida. Crec que l'amor es transforma, i que depèn de les prioritats de cada persona... També estic convençuda que els que odien molt en el fons estimen.
Per què és un long seller el seu llibre Los caballeros las prefieren brutas, que aquí vol dir ximples?
Perquè vivim uns moments en què les dones s'adonen que tenir èxit i independència econòmica és diametralment oposat a tenir estabilitat sentimental. I es pregunten, deu ser que els homes no han evolucionat al mateix ritme que nosaltres? És una reacció que he vist arreu.
I ara ha fet un altre llibre per ajudar-les a superar els desenganys.
La dona s'ha de despertar i veure clar que no ha de competir ni dependre dels homes i quan un amor es trenca, afrontar-ho. El despit és universal, i cal gestionar-lo bé.
Vostè ho fa amb molt d'humor i amb experiències pròpies.
Sí, tinc quatre germans i molts amics homes... He comprovat que a ells no els han educat per expressar-se obertament com ho fem les dones. Ells adormen les penes i saben administrar-les, mentre que nosaltres les patim i les afrontem quan toca.
I per fer-ho recomana seguir unes fases que inclouen coses com ara saber plorar “amb estil”.
És que fer pena als altres no és mai bo! Per això si et vénen ganes de plorar quan veus entrar l'home que t'ha deixat per la porta d'un restaurant has de fer veure que t'has fet mal a l'ull amb una forquilla perquè no es noti que t' emociones i et cauen les llàgrimes.
I comprar-se unes sabates, no val?
Sí, i tant! El cas és que funcioni. A mi m'agrada la roba, i n'acumulo perquè tinc tres cases i viatjo molt.
Però viu a Colòmbia. Com veu el país actualment?
En plena floració. És molt emocionant veure com aquest govern està treballant perquè les coses canviïn, perquè hi hagi una pau real, inversió en educació i economia, i sobretot m'agrada com es mobilitza la gent jove gràcies a Twitter. Ha baixat l'atur i creix la classe mitjana.
I exporten belleses com Shakira...
I com Sofia Vergara! Les dues són de Barranquilla, com jo. A Shakira li vaig donar la primera portada en una revista musical que jo dirigia, Shock, quan tenia 14 anys i va treure el seu primer disc.
Ha passat temps. Com la veu ara?
Ha evolucionat molt i s'ha convertit en una artista internacional, però a mi m'agradaria que explotés una mica més tot el que li ofereix la professió, que sortís més en revistes o que es fes amiga de Penélope... Com fa Sofia, que no perd cap oportunitat. Ja té línia de roba!
S'ha convertit en un fenomen televisiu per ‘Modern Family'. No creu que el seu paper és massa tòpic?
Està genial en la sèrie. Al principi feia molt d'ella mateixa perquè la dona barranquillera és així, forta i extravertida, però ara ja la veig actuar, ha creat un personatge i no és una caricatura, és surrealista. L'estimo molt. Sóc padrina del seu fill!
Ha dut al teatre el seu primer llibre, participa com a jurat en un ‘reality show' d'èxit, és actriu, periodista, presentadora...
Mai ens hem de quedar estancats. Ara vull que el meu llibre arribi a les dones europees i estic en molts projectes, com el de crear una xarxa social en què podràs jugar a destruir Cupido, que és el culpable de tot, i en què hi haurà consultori, fòrums...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.