cultura

Miquel Fañanàs guanya el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2012 amb 'La bruixa de pedra'

L'escriptor gironí basa l'obra en la llegenda d'una gàrgola en forma de bruixa de la Catedral de Girona, castigada per Déu per tirar pedres als capellans

El jurat distingeix de forma excepcional la novel·la 'El trobador', de Teresa Sagrera, com a finalista

L'escriptor Miquel Fañanàs (Girona, 1948) ha guanyat el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2012 convocat per Columna Edicions amb La bruixa de pedra. Segons l'autor, la novel·la “deconstrueix” la llegenda d'una gàrgola en forma de bruixa de la catedral de Girona que tirava pedres als capellans que hi passaven per sota i que Déu va castigar a convertir-se en pedra. L'autor s'inventa una vida per a aquesta gàrgola, Guisla Recasens, amb els enfrontament entre cristians i jueus i la persecució de la Inquisició a les bruixes com a teló de fons.

De manera excepcional en aquesta edició, el jurat ha declarat com obra finalista la novel·la El trobador, de Teresa Sagrera, que se situa al poble de Vilamajor fa 800 anys al voltant a la figura de Peronella, la dona Ramon Berenguer IV, i que es publicarà la primavera del 2013.

El jurat del guardó, que es dedica a premiar aquelles obres originals i inèdites escrites en català i basades en fets o circumstàncies històriques i que està dotat amb 6.000 euros, ha estat format per Francisca Esperanza de Luján, Jaume Sobrequés, Vicent Sanchis, Maria Carme Roca i Berta Bruna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.