cultura

ART

El Museu del Joguet mostra jocs fets a les presons

L'exposició ‘Hi jugues?' s'inaugura aquest migdia amb una xerrada de l'expert en jocs Oriol Comas i Coma

La iniciativa ha sorgit del col·lectiu de monitors artístics Reciclartístics

El Museu del Joguet de Catalunya inaugura avui, a les dotze del migdia, l'exposició Hi jugues?, que mostra jocs i joguets realitzats als tallers dels centres penitenciaris de Catalunya. Aquesta exposició, que es podrà visitar fins al 7 de novembre vinent a la sala Brossa-Frègoli del museu figuerenc, és una iniciativa del col·lectiu Reciclartístics, format per monitors artístics que impulsen propostes creatives a les presons i volen incentivar els interns difonent els seus treballs més enllà dels centres penitenciaris. També hi ha col·laborat la direcció general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat. De fet, la proposta va néixer el 2011 a través del programa Compartim del Departament de Justícia i es va concretar en el manual Aprenentatge creatiu mitjançant jocs i joguines, que subratllava la importància del joc com a eina educativa i creativa.

A la xerrada inaugural d'aquest migdia, Jugant la gent s'entén, l'expert en jocs Oriol Comas i Coma parlarà de la importància del joc en tots els àmbits de la vida. A l'acte, hi assistiran el director dels centres penitenciaris de Girona i Figueres, Fernando Velasco García; el sotsdirector del centre de Figueres, José Ignacio Martínez del Buey, i Xavier Buscà, de la direcció general de Serveis Penitenciaris.

El dimecres 7 de novembre (12 h), un exalumne del taller de plàstica del Centre Penitenciari de Girona, Joan Molin Soto, oferirà en el context de l'exposició la xerrada debat L'experiència creativa a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.