cultura

“Som Els Pets, de Constantí, i ben aviat Catalunya serà lliure”

El grup tarragoní s'estrena en un concert a Londres amb un públic molt entregat i reivindicatiu

Repassen els 27 anys de carrera a la capital britànica en una sala plena d'estelades

Ple total d'Els Pets aquest dissabte a Londres. El grup de pop-rock català ha omplert la sala Cargo de la capital britànica, situada en un dels barris més destacats de l'ambient musical londinenc. Unes 350 persones, l'aforament màxim de l'espai, han cantat amb els del Constantí alguns dels seus millors temes, en un repàs de la discografia del grup que ha comptat amb clàssics com Vespre o Jo vull ser rei i peces més noves, com El que val la pena de veritat. A més de la música, la reivindicació independentista ha estat una constant durant tot l'espectacle. Lluís Gavaldà ha obert el concert cridant en anglès: “Pretty soon Catalonia is going to be free” (Ben aviat Catalunya serà lliure).

Els Pets han tancat amb èxit rotund el seu primer concert a Londres, una ciutat que en una entrevista amb l'ACN han definit com “la Meca” d'un grup de pop com el seu, influenciat pels ritmes anglosaxons. La formació de Constantí ha aconseguit omplir completament la sala Cargo de Londres, amb espai per a 350 persones. De fet, l'organització del concert ha explicat a l'ACN que les entrades s'havien esgotat quatre setmanes abans del concert, i que haguessin tingut demanda per a unes 500 localitats.

La música de la nit ha començat amb el clàssic 'Vespre'. Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres han seguit a partir d'aquí amb una selecció dels seus millors temes, davant d'un públic entregat i fidel, que vestia samarretes del grup. De fet, a més de marcada per la música d'Els Pets, la nit també ha estat eminentment política, amb nombrosos crits d'independència.

El grup tarragoní ha fomentat des d'un principi que la nit fos molt reivindicativa. El cantant Lluís Gavaldà ha saludat el públic presentant-se amb un “We are from Constantí and pretty soon Catalonia is going to be free” (Som de Constantí, i ben aviat, Catalunya serà lliure), despertant els crits entusiastes d'un públic que ha anat a la Sala Cargo amb estelades i senyeres.

Gavaldà i els seus han tocat temes com 'Hospital del Mar', 'Agost', 'Soroll' o 'Pau', i han tancat el concert amb un bis innovador que ha comptat amb una versió del 'She's got a new spell' de Billy Bragg i les emblemàtiques 'Jo vull ser rei' i 'Bon dia'.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.