cultura

El Fènix vola alt

La pel·lícula sobre Èric Bertran recapta 121.000 euros el primer cap de setmana i és la cinquena de l'Estat en espectadors per còpia

“És el film que en la seva versió original en català ha sortit amb més còpies simultàniament”

La pel·lícula sobre el cas d'Èric Bertran, Fènix 11·23, ha recaptat 121.000 euros durant el primer cap de setmana d'exhibició a Catalunya i la resta de l'Estat, quantitat que la situa en tretzena posició en el rànquing de taquilla dels dies 9, 10 i 11 de novembre. La dada té més mèrit si es té en compta que s'ha estrenat només en versió original catalana amb 64 còpies, 62 de les quals es poden veure en cinemes del Principat.

El film produït per Benecé Produccions, Arriska Films i Televisió de Catalunya ha hagut de competir amb pel·lícules que “oscil·len entre les 122 i les 394 còpies amb presència a tot l'Estat espanyol”, segons una nota de premsa divulgada ahir pels responsables del film. Si es calcula la recaptació per cada còpia, Fènix 11·23 escala fins a la cinquena posició, similar a la que ha obtingut En la casa, de François Ozon, que va guanyar l'últim Festival de Sant Sebastià.

Moltes còpies en català

Segons la mateixa nota de premsa, la pel·lícula “ha obtingut molt bona acollida entre els exhibidors, que recalquen la força del film i l'emoció que genera en el públic en sortir de la sala”. També afirma que “és la pel·lícula que en la seva versió original en català ha sortit amb un major nombre de còpies de manera simultània”.

El film porta a la gran pantalla la història real d'Èric Bertran, un nen de 14 anys que el 2004 va crear un lloc web per defensar la llengua catalana inspirat en un llibre de Harry Potter. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva i el van acusar de terrorista informàtic. El seu delicte: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats per demanar l'etiquetatge en català.

La pel·lícula ha estat dirigida per Joel Joan i Sergi Lara, i està protagonitzada per Nil Cardoner (Polseres vermelles), que interpreta Èric Bertran. El repartiment el completen Àlex Casanovas (el pare), Rosa Gàmiz (la mare), Lluís Villanueva (el seu advocat), Roberto Álamo (el guàrdia civil responsable del cas), Ana Wagener (la fiscal de l'Audiencia Nacional que l'acusa de terrorisme) i Mireia Vilapuig (la xicota de l'Èric).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.