cultura

Morella sol·licita la cessió de dos fòssils de dinosaure restaurats

El consistori reitera la petició, després que no rebera resposta per a exposar els fòssils durant el Sexenni

L'objectiu és que este important patrimoni de Morella es puga exposar en la localitat

L'Ajuntament de Morella va aprovar, per unanimitat en la passada sessió plenària, la sol·licitud a la Conselleria de Cultura de cessió de dos fòssils de sauròpode restaurats, per a exposar-los a les Sales Gòtiques de l'edifici consistorial.

La petició ja es va formular abans de la celebració del 53 Sexenni, amb l'objectiu que es pogueren veure a Morella durant esta festa. Al no rebre's cap resposta, el ple de la localitat s'ha unit per a reiterar la sol·licitud.

Els fòssils que sol·licita el consistori morellà per a la seua exposició són dues extremitats posteriors d'un sauròpode, que va habitar als Ports fa 115 milions d'anys, en el període del Cretaci Inferior. Aquestes restes es van trobar en el jaciment de Sant Antoni de la Vespa i van ser restaurades per l'IVACOR. Este treball es va presentar en societat fa sis mesos.

La regidora de cultura manifesta que “el patrimoni dels hauria de tornar a Morella, per a posar-ho en valor i que els veïns de la localitat puguen conèixer-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.