cultura

cinema / còmic

El gironí Miquel Casals, nominat per un còmic i un curt a festivals de Madrid

La tira còmica ‘Con dos tacones' opta a la categoria de Millor Còmic ‘on-line' als premis Expocòmic

El curt ‘Fundido a negro' ho farà al Certmen Angelika

Per tercer any consecutiu, una obra de Miquel Casals (Girona, 1986) aspira a la categoria de millor còmic on line de l'Estat als premis Expocòmic de Madrid. Anteriorment ho va aconseguir amb 20 pocos (2010) i Con dos tacones (2011), tot just quan la tira havia començat. Per a l'autor, la nominació d'aquest any arriba en el millor moment de la sèrie, amb la incorporació de Joan Tretze als guions i havent triplicat les visites a la pàgina web. Els guardons es lliuraran en el marc de la quinzena edició d'Expocòmic-Saló Internacional del Tebeo de Madrid, que se celebrarà entre el 29 de novembre i el 2 de desembre.

Con dos tacones és una tira protagonitzada per quatre noies de la generació Y i es publica els dimecres a www.condostacones.net. Narra les desventures quotidianes, entre altres, de la Lourdes, una noia que està embarassada encara no sap de qui, i de la Milena, una aspirant a actriu després del seu pas efímer per la indústria del porno.

Una carrera de por

Paral·lelament, també a Madrid, hi ha una altra obra de Casals que aspira a uns premis. Es tracta de l'últim curtmetratge seu, Fundido a negro, seleccionat al III Certamen Angelika de Cortos Autoproducidos. Aquest treball, guardonat com a millor curt a la darrera edició del Festival de Cinema de Girona, s'ha pogut veure a Torremolinos, Andorra i, recentment, a l'Acocollona't de Girona, es projectarà també a Amposta, Toledo Madrid. Narra en clau de drama romàntic i sèrie B com un escriptor en crisi creativa experimenta en la seva pròpia pell la fi dels temps enmig d'una apocalipsi zombi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a