cultura

música

El Liceu busca suport en el sector privat

El Gran Teatre del Liceu té previst acudir al sector privat per fer front a les retallades de les administracions públiques anunciades recentment i que suposen un 33% menys d'ingressos, així com les pèrdues provocades per la pujada de l'IVA al 21%. En total, la direcció ha valorat que es perdran 4 milions d'euros. Entre les accions previstes hi ha una gestió amb les empreses per buscar nous patrocinadors, així com potenciar el programa Benefactor amb l'ampliació de les figures de suport individual. S'engegarà també un projecte de mecenatge internacional, tal com ja existeix en molts altres teatres d'òpera d'Europa.

Paral·lelament s'ha creat la plataforma Actuem pel Liceu, nascuda per la iniciativa de la societat civil, que iniciarà una campanya pròpia de captació de fons a partir de petites aportacions privades.

El nou pla director –aprovat al juliol– no preveu en cap moment efectuar més comiats o expedients de regulació d'ocupació temporals. En canvi, inclou l'adequació de l'oferta a la demanda prevista, mantenint el nombre de títols d'òpera, però “reduint funcions i conjugant la màxima ocupació i el nivell òptim d'ingressos a través de preus dinàmics”, segons un comunicat emès ahir. A banda, el Liceu preveu la congelació de les aportacions de les administracions a les noves xifres establertes per a la temporada 2012-2013.

REDACCIÓ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.