cultura

Una faula sobre el valor i l'amistat

El cicle Verdi Kids recupera l'activitat amb l'estrena, en català, del film alemany ‘Amics per sempre'

En una primera impressió pot recordar El corral, de l'estudi Nickelodeon, i altres produccions animades nord-americanes. Però Amics per sempre és una coproducció cent per cent europea (d'Alemanya, França i Itàlia) que trasllada a la pantalla gran els contes del prestigiós autor infantil Helme Heine, i que respon perfectament a l'esperit del cicle Verdi Kids. “Hi ha una grandíssima producció animada, sobretot europea, que arriba a tot el continent menys a Espanya”, va explicar el distribuïdor i exhibidor Enric González quan va inaugurar el cicle, fa poc més d'un any.

Organitzat pels cinemes Verdi i l'associació Drac Màgic amb l'objectiu d'arribar als espectadors més petits, el cicle va reprendre l'activitat ahir amb aquest film adreçat a nens des dels 3 o 4 anys fins als 7 o 8, un segment de públic molt oblidat per l'oferta. La pel·lícula, com és habitual en el cicle, s'estrena doblada al català.

Amics per sempre té elements en comú amb un popular conte alemany, Els músics de Bremen. Es basa en els relats de l'escriptor i il·lustrador Helme Heine (Berlín, 1941). De gran popularitat, dins i fora d'Alemanya, Heine tracta amb humor i sensibilitat de les grans qüestions de la vida, com ara l'amistat, l'amor i la tristesa. Tony Loeser, cineasta i amic de Heine, ja va portar personatges del film a una sèrie de televisió, i ara codirigeix un llargmetratge amb Jesper Moller, cineasta experimentat en el camp de l'animació. El guió l'ha escrit en bona part Achim Von Borries, conegut per haver escrit un dels grans èxits del cinema alemany de l'última dècada, Good bye, Lenin!

Amb uns dibuixos realistes i de colors vius, que donen vida a escenaris i paisatges de gran riquesa, Amics per sempre narra la història dels animals de la granja Mullewapp. Un dia reben la visita del ratolí Johnny Mauser, que es fa passar per un gran heroi explicant tota mena d'aventures. Quan un llop s'emporta una ovella de la granja per menjar-se-la, el ratolí, acompanyat d'un porc i un gall, haurà de demostrar si de debò és un heroi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Amics per sempre

«Amics per sempre»

Gènere: Animació
Direcció: Tony Loeser, Jesper Moller.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]