cultura

música

Uns dos-cents intèrprets canten demà ‘El Messies'

El ja tradicional concert participatiu que organitza La Caixa reunirà a l'Auditori de Girona vuit corals, i l'Orquestra i el Cor La Cetra de Basilea

El clàssic oratori de Händel El Messies tornarà a escoltar-se demà a l'Auditori de Girona (19 h, amb preus segons la localitat de 15, 24 i 30 euros) en el ja tradicional concert participatiu que, organitzat per l'Obra Social La Caixa, se celebra pels volts de Nadal des del 1995 a tot Catalunya i, a Girona en concret, des de fa cinc anys en col·laboració amb l'Auditori-Palau de Congressos. En aquesta ocasió, l'esdeveniment reunirà cap a dos-cents cantants no professionals de vuit agrupacions corals gironines que han estat preparant amb intensitat les parts vocals de l'oratori, al costat de l'Orquestra i el Cor La Cetra de Basilea, formació convidada aquesta edició, i amb la soprano Lisa Larsson, el contratenor Carlos Mena, el tenor Jeremy Budd i el baix Ismael Arróniz en qualitat de solistes, tots ells sota la direcció de l'italià Andrea Marcon.

Els quasi dos-cents cantants aficionats que participaran en el concert procedeixen de les agrupacions de la Capella Polifònica de Girona, el Cor Filharmonia, el Cor Maragall, el Cor Preludi, la Coral Amethysta, la Coral del GEiEG, Saba Nova i Xàntica, i han estat preparant l'obra primer individualment i després de manera conjunta des de l'octubre passat amb un equip de músics professionals. Aquest és el principal propòsit dels concerts participatius: oferir als músics amateurs l'oportunitat de prendre part en un projecte pedagògic ambiciós i un espectacle de gran format a l'entorn d'una de les obres més populars del repertori coral i al costat d'intèrprets de reconegut prestigi internacional. L'obra escollida aquest any torna a ser El Messies, després que en les dos anteriors concerts s'optés per ampliar el repertori amb el Carmina burana de Carl Orff i la Missa de la coronació de Mozart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.