cultura

il·lustració

Pilarín Bayés ‘ocupa' ‘suites' d'un hotel de Lloret

Dues habitacions del Guitart Monterrey han estat decorades amb dibuixos de la il·lustradora

Les il·lustracions s'han fet expressament per a l'ocasió

Dues suites de l'hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar han estat decorades amb dibuixos de Pilarín Bayés i han estat batejades com a Suites Pilarín. Una es basa en el conte de La Caputxeta Vermella i l'altra, amb el d'en Pinotxo. Per tant, es poden trobar els personatges dibuixats en parets, mampares i fins i tot a dins i fora d'armaris. “Fa la impressió que els dibuixos s'han escapat i han anat pel seu compte”, va explicar una Pilarín Bayés commoguda pel reconeixement que està rebent, “més del que em mereixo”, segons va dir.

Els dibuixos els ha fet expressament per decorar les habitacions d'un hotel que Pilarín Bayés coneix molt bé, perquè hi estiueja des de fa anys: “El meu marit pateix a fora de casa, l'únic lloc on se sent bé és en aquesta casa”, va assegurar fent referència a l'hotel Guitart Monterrey. Entre bromes, la il·lustradora va confessar que tenia ganes de fer nit a una de les habitacions que ha decorat: “tinc ganes de dormi-hi, a veure si el llop fa por”, va ironitzar.

LA FRASE

El llibre et demana contenció, mai tens prou espai; a les habitacions els dibuixos poden respirar
Pilarín Bayés
Il·lustradora

Exposició i nou llibre de la ciutat

La presentació de les dues habitacions ambientades amb il·lustracions de Pilarín Bayés ha coincidit amb la inauguració, al mateix hotel, d'una exposició sobre la il·lustradora, que es pot visitar fins al 8 de gener. Entre altres obres, s'hi pot veure material inèdit com originals dels dos llibres que ha dedicat a la ciutat de Lloret: Petita història de Lloret de Mar i El Lloret de l'Indià. En aquest marc, i encara dins l'Any Pilarín, abans de Nadal es presentarà un tercer llibre il·lustrat per ella sobre Lloret, també escrit, com els altres dos, per l'escriptora Cristina Cabañas, que va avançar que tractarà de l'Obraria de Santa Cristina. La vinculació de Pilarín Bayés amb Lloret la va destacar la tinenta d'alcalde Ester Olivé, en “agrair a la Pilarín que se senti com una lloretenca més”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.