cultura

Les galeries catalanes planten la fira Arco

Vuit galeries d'art catalanes han decidit no acudir a la pròxima edició de la fira d'art contemporani Arco de Madrid, que se celebrarà del 13 al 17 de febrer. El motiu? Senzill: han estat negociant amb Ifema, l'organitzadora de l'esdeveniment, unes millores econòmiques que, finalment, no els han acceptat. La pujada de l'IVA del 15% al 21%, els preus desorbitats dels estands i un munt de despeses més pel fet de no viure a Madrid... el cost total se'ls disparava. I això els ha fet prendre la dràstica decisió, sense precedents, que ahir van anunciar en un comunicat.

Les vuit galeries que no seran presents a Arco són Àngels Barcelona, Estrany de la Mota, Polígrafa, Joan Prats, ProjecteSD, Raíña Lupa, Senda i Carles Taché. Totes de Barcelona, i també totes de molt pes en el sector. La majoria, a més, incondicionals de la fira des de feia anys. La presència catalana en la pròxima fira, l'edició 32, serà minsa; només hi haurà tres galeries, ADN, Nogueras Blanchard i Oriol.

En el comunicat, expliquen que han intentat arribar a un acord amb Ifema per aconseguir “ajustos econòmics que facilitessin la participació de les galeries en uns temps tan difícils com els actuals”. Per evitar malentesos, les vuit galeries asseguren que no buscaven acords individuals sinó un benefici “per a la resta d'expositors”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.