cultura

cinema

Ocine projectarà ‘El Hobbit' en el format original, rodat a 48 fotogrames per segon

A Girona es podrà escollir entre tota la varietat de formats digitals i analògic amb què es projecta el film de Peter Jackson, que s'estrena divendres que ve

El Hobbit: un viatge inesperat (la primera de les tres entregues que estan previstes) arribarà a les comarques gironines en tots els formats possibles i per haver. A més dels formats convencionals actuals (digitals 3D i 2D i analògic), per a l'ocasió també aquells qui ho vulguin podran disfrutar del format original amb el qual Peter Jackson la va rodar: l'anomenat High Frame Rate (HFR).

Els Cinemes Ocine Girona, en primícia, han millorat el servidor d'una de les sales de projecció digital i projectaran aquest format que dobla la quantitat de fotogrames per segon, dels 24 habituals a 48 fotogrames per segon, aportant una major sensació de realisme i una alta resolució d'imatge (sobretot en les imatges de moviment i d'acció). De les 950 pantalles que projectaran a partir d'aquest divendres que ve, 14 de desembre, El Hobbit, la distribuïdora Warner Bros avança que només unes 90 disposaran d'aquest format HFR (de les quals sis pertanyen al grup gironí Ocine). La pel·lícula també es projectarà en la versió doblada al català, però en aquest cas en els formats 2D i analògic.

Activitats paral·leles

Coincidint amb l'estrena als cinemes de la pel·lícula, les biblioteques municipals de Girona, conjuntament amb el Museu del Cinema i la Llibreria 22, han organitzat una nova edició del Llegim pel·lícules, amb la col·laboració habitual dels Ocine, i amb la presentació a càrrec de Pau Martinell. Les persones que hi assisteixin el dia de l'estrena, a les 22 h (sala 4), gaudiran d'un descompte especial amb el carnet cultural (carnet de les biblioteques públiques de Girona i Salt), el carnet del Club d'Actors del Museu del Cinema i del carnet de la Llibreria 22.

Pel que fa a les biblioteques, han organitzat un seguit de propostes al voltant del món de Tolkien i el seu imaginari. A banda dels ja celebrats concursos literaris i reculls bibliogràfics, avui s'ha organitzat una xerrada sobre Tolkien i la literatura fantàstica. La conferència, a càrrec de Jaume Parramon, tindrà lloc a les vuit del vespre a la biblioteca Salvador Allende. Mitjançant l'anàlisi de diferents aspectes de l'argument d'El Hobbit, es destacaran alguns referents literaris d'aquest referent indiscutible de la literatura moderna.

950
còpies
són les que la distribuïdora Warner Bros té per a la primera setmana d'estrena a l'Estat espanyol.
24
fotogrames per segon
és el format convencional amb el qual es roden i s'han rodat els films fins ara.
48
fotogrames per segon
ofereix el doble de resolució i una major dosi de realisme, en un format anomenat HFR.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.