cultura

literatura

Jardins de la Poesia dóna veu a la paraula viva i plural

El tercer festival de poesia independent de Girona arrenca avui amb un sopar literari i, fins diumenge, alterna cinema, art, recitals, cabarets nocturns, un debat i un concert de Pulpopop

Una exposició al Truffaut de poesies il·lustrades, amb projecció posterior de The pillow book, de Peter Greenaway (19.35 h), i un sopar literari que proposa un saludable maridatge entre la gastronomia, el vi i la poesia al restaurant Jardins de la Mercè (21.55 h) inauguren avui el III Festival Jardins de la Poesia de Girona, una trobada que potencia el caràcter performatiu, urbà, plural i multidisciplinari de l'art de la paraula a través d'una desena d'actes concentrats en cinc dies i que no reben cap classe de subvenció pública.

Teories de la Inspiració, el col·lectiu que l'organitza i que formen David Casadellà, Ramon Bartrina, Alexandre Nunes, Jordi Fornos i Jaume Rodríguez, van subratllar ahir, en la presentació del programa d'aquest any, el caràcter independent de la iniciativa, que vol donar veu a “la poesia viva i de carrer”. No és casualitat que molts dels fundadors i participants d'aquest festival, que tancarà diumenge Pulpopop amb l'avançament del seu pròxim disc, siguin autors nascuts lluny de Girona, i que la trobada se sustenti a través de “petits patrocinis d'entitats privades”, en especial el restaurant Jardins de la Mercè, la llibreria cafè Context i el bar La Pedra, amb la col·laboració del Cinema Truffaut i el cafè El Cercle, als quals en aquesta edició s'afegeixen també la Casa de Cultura i la sala La Planeta.

Justament amb la intenció de potenciar la seva vocació oberta i heterodoxa, la mostra presenta importants novetats en aquesta tercera edició: el sopar poètic d'aquesta nit als Jardins de la Mercè (25 euros), amb lectura de poemes seleccionats per Jordi Fornos i interpretats per Tona Esplugas, Hèctor Contreras, Elisa Ballardin i David Martínez, i la Cavalcada de poesia de dissabte vinent a la Casa de Cultura, un recital popular, amb acompanyaments musicals i presentat per Edu Sívori, que invita tothom qui ho desitgi a llegir els seus poemes en públic (18.05 h). A més, es recupera la taula rodona, suprimida en l'edició passada, perquè el festival “no sigui només diletant i bohemi, sinó també intel·lectual”, remarquen els organitzadors, que l'han programada per divendres a la tarda (18.55 h) a la Casa de Cultura amb el lema bilingüe Éxodo & exilis, poesies de la distància i que permetrà contrastar els testimonis de desarrelament i vivència límit de Jorge Garralda, Ramon Palma, Consol Vidal i Pau Gener. Hi haurà també tres cabarets nocturns: demà al vespre al bar La Pedra (19.55 h), amb l'espectacle Elegantemente salvaje; també demà, però a la nit (21.55 h), a Context, amb la presentació dels llibres Home a l'aigua, de Pau Gener, i De cara a tramuntana, de Josep Torrent, a més de l'espectacle musical de Jordi Salvado a partir del poemari de l'olotí Ivan Torras La muerte es un divertimento y otros engaños, i dissabte, al Cercle (22.55 h), amb Poesía y algunas chorradas, de Danillo Facelli, i Arkhaïsme Bagot, de Sebastià Jovani. Divendres se celebrarà també la festa de presentació, a La Planeta (20.55 h), del primer llibre de David Casadellà, Negre sempre Negra, publicat per El Llop Ferotge, i el festival es tancarà diumenge a la tarda (18.55 h) amb les actuacions musicals dels grups 1857 i Pulpopop als Jardins de la Mercè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.