cultura

Màrius Serra guanya el Sant Jordi amb una obra sobre Ferran Sunyer

L'escriptor explica que les veritables protagonistes de ‘Plans de futur' són les dues cosines germanes del matemàtic català

Francesc Garriga s'endú el Carles Riba de Poesia, Tina Vallès el Mercè Rodoreda, Josep Lluís Badal el Josep M. Folch i Torres, i Maria Carme Roca el Joaquim Ruyra

L'escriptor barceloní Màrius Serra ha guanyat aquesta nit el 53è Premi Sant Jordi amb l'obra Plans de futur,, sobre el matemàtic Ferran Sunyer. El guardó està dotat amb 60.000 euro.

Durant la tradicional vetllada literària de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i celebrada aquest any a Tarragona, també s'ha distingit al veterà Francesc Garriga s'ha emportat el 54è Carles Riba de poesia, amb una dotació de 3.000 euros, per Tornar és lluny.

Els altres guanyadors de la vetllada han estat Tina Vallès, que s'ha recollit el 15è Premi Mercè Rodoreda de contes per El parèntesi més llarg, mentre que el 50è Premi Folch i Torres de novel·la ha estat per a Josep Lluís Badal i el seu títol Les aventures de Jan Plata. Finalment, el 39è Premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil l'ha guanyat Maria Carme Roca amb Katalepsis.

L'obra guanyadora del Sant Jordi, Plans de Futur, inspirada en la vida real del desconegut matemàtic català Ferran Sunyer. Paraplègic de naixement i autodidacte, Sunyer va tenir un gran projecció internacional en els anys 50 i 60, i va mantenir correspondència amb l'elit científica del moment.

En paraules de l'escriptor, però, les veritables protagonistes de la novel·la són les dues cosines germanes de Sunyer, Maria i Àngels Carbona, que van dedicar la vida al seu cosí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.