cultura

Equipaments

El museu del far de Tossa està tancat per manca de personal i manteniment

L'Ajuntament preveu fer-hi una inversió perquè pugui tornar a obrir a partir de la Setmana Santa

Es va inaugurar el 2005 i va costar un milió d'euros

El Centre d'Interpretació dels Fars de la Mediterrània de Tossa de Mar fa més d'un any que està tancat (alguns espais com ara el bar i la botiga han estat oberts intermitentment) per falta de manteniment i de personal. El museu es va inaugurar el 2005 i va tenir un cost d'un milió d'euros, que es va pagar sobretot gràcies a dues subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L'espai i l'entorn del far han servit durant l'estiu per fer-hi concerts i per promocionar la campanya Casa't a Tossa, i el bar ha estat obert, però les sales del museu no, ja que algunes estan malmeses encara a causa d'unes fuites d'aigua que es van aconseguir finalment reparar a finals de l'estiu. Malgrat tot, l'aigua que es va filtrar (sembla que el problema es va detectar el 2009 però encara no s'havia solucionat) va fer malbé alguns projectors, que s'hauran de comprar de nou.

La regidora de Cultura, Anna Gata, va confirmar ahir que el pressupost d'enguany preveu una inversió per reparar els desperfectes, substituir els projectors i les làmpades espatllades per l'aigua i tornar a obrir al més aviat possible. Tot apunta que no es podrà obrir, però, fins a la Setmana Santa.

El tancament d'aquest espai ja va ser causa de picabaralles entre el govern anterior (CiU) i el PSC (llavors a l'oposició) perquè va estar tancat una llarga temporada.

Curiosament, CiU també va argumentar que es reobriria per Setmana Santa.

LA FRASE

S'han de fer reparacions i pensem que durant la Setmana Santa ja es podrà reobrir el museu
¡
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar

Manca de personal a Cultura

El museu del far ha funcionat sempre intermitentment per algun problema o altre. A part dels problemes de manteniment de l'espai, agreujats ara per la situació econòmica de l'Ajuntament, que fa que s'hagi de mirar amb lupa qualsevol despesa, l'alcaldessa, Gisela Saladich, va admetre ahir que l'àrea de Cultura ha de fer rotacions de treballadors perquè no hi ha prou personal per tenir tots els equipaments a ple rendiment tot l'any. “No hi ha cap voluntat que estigui tancat, però quan no tens prou personal tanques el que té menys afluència de públic”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.