cultura

La Llibreria Catalònia tanca després de 88 anys d'activitat

La decisió, que ja és irrevocable, s'atribueix a la crisi econòmica en general i a la del sector editorial en particular

Al llarg de la seva història la llibreria ha superat una Guerra Civil, un incendi i una conflicte immobiliari

La Llibreria Catalònia tancarà les portes després de 88 anys d'activitat, 82 dels quals al local de la Ronda de Sant Pere 3, a causa de la situació econòmica en general i la del sector editorial en particular.

Així ho ha anunciat el seu director, Miquel Colomer, en un comunicat penjat a la pàgina web de la llibreria, en què explica que la crisi, “més accentuada al sector del llibre, ha generat una davallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria”.

Colomer assegura que la decisió ha resultat “molt difícil i trista” i és “irrevocable”. “Si bé ara l'empresa tancarà de manera ordenada i fent front, en la mesura del possible, a totes les obligacions contretes; perllongar-ne l'activitat només hagués abocat a finals pitjors”, argumenta.

El llibreter aprofita per dedicar un record a totes les persones que al llarg de tants anys han treballat a la llibreria, a les empreses que en depenien, especialment l'Editorial Selecta, i a tots els clients. “Tots plegats han fet que la contribució de la Llibreria Catalònia a la cultura de Barcelona i de Catalunya hagi estat d'una importància notable”, afegeix.

En aquest sentit, confia que “ara i en el futur, amb totes les noves formes que pren la difusió cultural, hi ha i hi haurà persones, associacions, col·lectius i empreses que fan i faran possible la pervivència de la literatura i en general de la cultura escrita. Malauradament, en aquest futur, la Llibreria Catalònia no hi podrà ser present”.

Al llarg de la seva història la Llibreria Catalònia ha superat “una Guerra Civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.