cultura

Una aposta pel digital

Mascarell proposa la professora Laura Borràs per dirigir la Institució de les Lletres Catalanes en substitució d'Oriol Izquierdo i manté Parcerisas de degà

Laura Borràs s'ha especialitzat concretament en la difusió de la literatura en les xarxes 2.0

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, proposarà al govern el nomenament de la professora Laura Borràs com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en substitució d'Oriol Izquierdo, així com la continuïtat en el càrrec de l'actual degà de la institució, Francesc Parcerisas. Així ho va decidir després d'una reunió constitutiva del consell assessor de la Institució de les Lletres Catalanes, que es va celebrar ahir a la tarda. El govern farà properament el nomenament dels dos càrrecs.

El conseller va destacar el que, segons ell, han de ser els principals eixos de l'activitat de la institució per als propers anys: la millora de la projecció del patrimoni literari, la major difusió de l'obra dels escriptors contemporanis, l'impuls a la lectura, el suport a la creació literària i la projecció exterior. “No hi ha cap crisi de la literatura, hi ha una crisi de la política i de l'economia. I, per tant, el que ens correspon és saber donar valor als destacadíssims actius amb què compta el nostre país”, va dir el conseller segons un comunicat emès ahir pel departament.

És la tercera vegada, després de Magdalena Oliver i Maria Antònia Oliver que una dona dirigirà l'emblemàtica institució cultural.

Laura Borràs Castanyer (Barcelona, 1970) és llicenciada en filologia catalana (1993) i doctora en filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona amb títol de doctorat europeu (1997), i Premi Extraordinari (1998) de la divisió de ciències humanes i socials de la Universitat de Barcelona. Durant l'any 2012, Borràs ha estat la comissària de l'Any Sales, Calders, Tísner, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Des de fa 19 anys, Laura Borràs és professora de teoria de la literatura i literatura comparada a la Universitat de Barcelona. Els darrers quinze anys ha combinat aquesta docència amb l'Open and Distance Learning (ODL). Des del 2007 és la directora acadèmica digital de la Universitat de Barcelona i el Grup 62. I s'ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes 2.0. Darrerament ha publicat Dos amants com nosaltres i Per què llegir els clàssics, avui amb Ara Llibres. També és membre del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.