cultura

Mascarell i llibreters acorden una estratègia

El Departament de Cultura de la Generalitat i el Gremi de Llibreters de Catalunya van acordar ahir una estratègia per als pròxims divuit mesos que permeti afrontar la crisi del sector. Segons va informar Cultura, a la reunió, el conseller Ferran Mascarell va destacar: “Els llibreters són un sector que ha apostat per la modernitat de manera decidida i que, si sabem concloure bé la feina, té el futur garantit.” L'estratègia acordada passa, va afegir Mascarell, perquè les llibreries, “sense renunciar a la vessant cultural, aprofundeixin en la vessant empresarial i comercial, que garanteixi poder fer front als canvis socials i tecnològics amb els quals s'enfronta”.

A la reunió, més enllà d'analitzar les circumstàncies sobre el tancament aquesta setmana de la històrica llibreria Catalònia, es va acordar realitzar un treball d'anàlisis, una radiografia de la situació actual del sector. D'aquesta radiografia sorgiran les actuacions a dur a terme en els pròxims mesos, seguint el camí iniciat l'any passat amb el projecte Llibreriactiva.

La reunió d'ahir coincideix amb l'anunci, dilluns, del tancament de la històrica Catalònia, a Barcelona, després de 88 anys d'història, així com amb la delicada situació que viuen altres llibreries del país, com per exemple el Proa Espais o la Robafaves de Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.