cultura

THE MAMZELLES

TRIO MUSICAL I PROTAGONISTES DE L'ESPOT ‘ENVÀS ON VAS'

“Sí no fóssim nosaltres, acabaríem odiant l'anunci”

Per als espectadors són les noies d'‘Envàs, on vas?', però primer van ser The Mamzelles: Bàrbara Mestanza, Paula Malia i Paula Ribó es posen la perruca negre i es pinten els llavis de vermell. Finalistes al concurs Sona9, des del juny passat tenen un disc al mercat, ‘Que se desnude otra', produït per Miki Puig
Les lletres de les cançons són de coses que pensem al metro o quan fem pipí
Com heu acabat cantant ‘Envàs, on vas?'?
[Paula Ribó] Tot va ser per casualitat: una agència de publicitat va contactar amb nosaltres mitjançant la germana de la Bàrbara, que és publicista; els va agradar la nostra proposta musical i la van triar.
Així, abans de reciclar ja cantàveu?
[Paula Malia] Estudiem a l'Institut del Teatre i abans de tot el boom de l'anunci, ja havíem tret el nostre primer disc, Que se desnude otra.
Us definiríeu com a cabareteres?
[P.R.] És cert que hi ha molt de teatre implícit, perquè la nostra formació és teatral. En l'espectacle, la Bàrbara i les dues Paules es transformen en Mamzella Ribó, Mamzella Malia i Mamzella Mestanza, tres personatges que vénen de Nebraska.
Esteu cansades de l'etiqueta, de ser les noies de l'envàs?
[Bàrbara Mestanza] No n'estem gens. L'anunci ha fet que molta gent ens hagi conegut. Hi ha hagut moltes crítiques, però anaven dirigides cap a l'espot i no cap a nosaltres ni cap a la nostra feina. Si l'anunci el posen a tothora, és evident que la gent se n'acaba cansant. Però gràcies a la publicitat, hi ha molta més gent que ens segueix i ara el que hem de fer és saber mantenir-nos.
Sabeu que els nens es queden embadalits mirant la tele quan canteu?
[B.M.] També ens ho han comentat. Com que és musical i agradable de veure, els ha agradat molt.
Com a espectadores, què en penseu?
[B.M.]Creiem que és positiu, perquè se'n parla i fa que la gent vagi al web a informar-se. L'anunci et fa veure que no reciclaves bé. Ara, sí que és cert que hi ha hagut molta sobreexposició als mitjans. Sempre diem que si no fóssim nosaltres, acabaríem odiant les noies de l'anunci [rialles].
Se m'acut que The Mamzelles és una contracció de ‘mamelles' i ‘donzelles'. D'on ve el nom?
[B.M.] Com que el grup neix com una broma, no vam fer un estudi previ per a un nom artístic. Prové d'una cançó de Georges Moustaki, Mam' zelle Gibson, que agrada molt a la Paula Ribó i va ser ella la que va composar la primera cançó.
The Mamzelles es mouen entre la picardia i la innocència?
[P.M.] Pel fet de ser dones se'ns atribueixen molts adjectius. Sí que és cert que hi ha un contingut sexual en les lletres i en l'espectacle, però crec que ve donat pel fet de ser dona.
Heu dit que volíeu treballar al Lliure o al TNC?
[P.R.]Algun cop hem comentat que estudiem teatre i som actrius i seria fantàstic acabar treballant al TNC. No menyspreem The Mamzelles per voler actuar al TNC. El nostre objectiu és ser actrius i cantants i creiem que és compatible fer les dues coses en paral·lel. Ara, la nostra prioritat és el grup.
En una de les cançons dieu: “Sóc víctima de les escenes de sexe on els dos es corren alhora.” Lletres de rebel·lia feminista?
[B.M.] No pretenem fer reflexió, volem crear a partir de les coses que ens passen cada dia: del que pensem quan som al metro o quan fem pipí. No és que hi hagi una estratègia. Les coses les fem tal com ens surten. No busquem reivindicar res ni abanderar res.
The Mamzelles encaixarien en un episodi de la sèrie Girls de l'HBO o a la sèrie de Zooey Deschanel, que també és cantant?
[P.M.]Totalment a Girls. Hi veus situacions reals, que no són pretensioses, ni busquen agradar-te, ni que riguis ni que ploris. És com una expositor d'imatges de la vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.