cultura

Guitarres més alternatives

El Guitar Festival BCN aposta més per les veus ‘indies' però també per noms consagrats com Johnny Winter

Madeleine Peyroux, Lucinda Williams, Johnny Winter, Antònia Font, Roger Mas, Standstill i Nacho Vegas són alguns dels participants més destacats de la 24a edició del festival de guitarra de Barcelona, que començarà demà dimecres.

Aquest any l'esdeveniment presenta imatge renovada (amb el nom oficial en anglès, Guitar Festival BCN), s'allarga molt més en el temps –fins al juny– i fa especial incidència en l'escena alternativa de la música actual, sense deixar de banda els noms consagrats. Serà també una edició amb més intèrprets femenines que mai.

El festival de guitarra, organitzat per la promotora The Project, ha evolucionat des de les seves primeres edicions (més centrades en la música clàssica i el flamenc) cap a una fórmula que, tenint la guitarra com a eix transversal, és més diversificada en estils musicals. Així ho han explicat el cofundador de The Project, Joan Roselló, i la directora artística del festival, Judit Llimós. “Ara ja no tenim dependències ni de la guitarra ni de cap estil musical”, indica Joan Roselló.

El tret de sortida del festival serà demà, amb un concert de l'italià Vinicio Capossela a Luz de Gas. La inauguració oficial, però, serà el dia 20, amb els Antònia Font, a la nova sala que ara gestiona The Project, la Barts (antiga Artèria Paral·lel).

Entre els noms estel·lars que actuaran dins del festival, destaquen Madeleine Peyroux (Palau de la Música, 25 abril), Johnny Winter (també al Palau, el 24 d'abril), Marisa Monte (Barts, el 30 d'abril) i Lucinda Williams, que clourà el festival el 14 de juny a la Barts.

De l'escena local destaquen les actuacions de Roger Mas (Barts, 4 d'abril), Standstill (Barts, 11 de maig), Senyors Tranquil (Luz de Gas, 4 de maig) i Joan Dausà (Luz de Gas, 1 de juny). L'aposta més alternativa la trobem en els concerts del grup La Casa Azul (Barts, 9 de maig), Hola a Todo el Mundo (City Hall, 9 de març), Hidrogenesse (City Hall, 12 d'abril), Maïa Vidal (Luz de Gas, 18 d'abril) i Delafé y las Flores Azules (Barts, 25 d'abril). També hi haurà espai per a cantautors com ara Nacho Vegas (Barts, 6 d'abril) i Quique González (Barts, 26 d'abril).

El pressupost del festival, que ha ajustat molt els seus preus, és de 750.000 euros, de moment sense ajuts oficials. En podeu consultar la programació completa al web guitarfestivalbcn.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.