cultura

El Macba vol Marí

La comissió delegada del museu es reunirà la setmana que ve i està previst que aprovi la renovació del seu contracte de director

“Creiem que Marí ha fet bona feina i que encara la pot
fer millor els pròxims anys”

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) vol que Bartomeu Marí continuï. El seu contracte s'acaba a l'abril, però la setmana que ve la comissió delegada del museu es reunirà i, si no hi ha cap imprevist d'última hora, el renovarà en el càrrec. Així, Marí (Eivissa, 1966) continuarà dirigint el museu els pròxims cinc anys. Si en algun moment hi va haver algun dubte respecte a la confiança que tenien alguns dels màxims responsables del museu en Marí i la línia que segueix, ara s'ha esvaït del tot, o ho sembla.

Segons fonts de les administracions integrades en el Consorci del Macba, tant de la Generalitat com de l'Ajuntament, es decidirà apostar de nou per Marí per donar “continuïtat” al projecte del museu en un dels moments més delicats de la seva història per les radicals retallades al pressupost. “Creiem que Marí ha fet bona feina i que encara la pot fer millor els pròxims anys”, asseguren les mateixes fonts.

Marí ha hagut de fer front –pràcticament des que va assumir la direcció, l'any 2008, en substitució de Manuel Borja-Villel, que va fer el salt al museu Reina Sofia– a unes tisorades que han anat reduint els recursos fins a un 18%. Els últims cinc anys del Macba no han estat precisament una bassa d'oli. L'any passat es van acomiadar nou persones de la plantilla, i va ser un dels moments més traumàtics. Marí tampoc no va tenir sort amb el seu equip de confiança, format inicialment per Chus Martínez, conservadora en cap, i Friedrich Meschede, cap d'exposicions, que van plegar ja fa dos anys. Carles Guerra va rellevar Martínez, però les funcions de Meschede les han assumit internament altres professionals de la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.