cultura

música

El saxo de Lucas Martínez ja vola sol

Aquest jove blanenc, fill dels músics César Martínez i Isabel Membrilla, edita el seu debut com a líder, ‘Fly'

El saxofonista blanenc Lucas Martínez, de 18 anys, presentarà demà en un concert a la Casa de Cultura de Girona Fly (PSM Music), el primer disc que grava com a líder del seu propi grup, que completen el seu pare, César Martínez (bateria), Toni Pujol (contrabaix) i el guitarrista Jaume Llombart, al qual demà substituirà Dani Comas.

Lucas Martínez, que toca el saxo tenor i el soprano i que estudia a l'Esmuc, ha treballat també en altres discos, com ara Entre vivir y soñar, de Rocío Romero Grau i Luis González Quartet, i Siempre contigo, de Gsus Quintet, però ara debuta amb un disc propi en què també han col·laborat la seva mare, la pianista Isabel Membrilla –hi aporta el tema A César lo que es del César–, i el pianista Jorge Rossy en dues peces en què també toca la trompeta el seu fill, Félix Rossy, de la mateixa edat que Lucas. Hi ha relleu generacional dins del jazz català.

La guitarra flamenca de Juan Ramón Caro i la veu de Tati Cervià també sonen en aquest disc coproduït per Lucas i César Martínez, amb estàndards i un parell de composicions de Pujol. “Tinc algun tema propi, però no ho veia clar per a aquest disc”, diu Lucas, que apareix a la portada en una il·lustració feta per la seva cosina Míriam Membrilla, on s'evoca la ciutat somniada del jove jazzman: Nova York.

Tretze concerts a la Casa de Cultura

L'actuació de Lucas Martínez Group obrirà demà la nova programació de concerts de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Hi tindran lloc un total de tretze concerts, fins al 7 de juny, sempre els divendres a les vuit del vespre a l'auditori Viader. L'única excepció, tant d'hora com de lloc, serà el concert del grup de música tradicional Brunzit, el 10 de maig, que es farà al pati de la Casa de Cultura, a les deu de la nit. L'entrada sempre costa 3 euros.

El dia 1 de març hi actuarà el menorquí Leonmanso; el 8 de març, el pianista Miquel Farré; el 15 de març, Els Groullers; el 22 de març, el guitarrista Joan Carles Martínez; el 6 d'abril, Cláudio Suzin, Cèlia Johé i Domènech Surroca; el 26 d'abril, el trio de corda Elea Sonor; el 3 de maig, l'organista gironí Pau Riuró; el 17 de maig, The Hanfris Quartet; el 24 de maig, Joanjo Bosk; el 31 de maig, Montserrat Cristau i el Quintet Gerió, i el 7 de juny, el grup Acousters.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.