cultura

Amics de la faràndula

L'Atlàntida de Vic, l'Atrium de Viladecans, el Kursaal de Manresa i els teatres auditoris de Sant Cugat i de Granollers són els cinc primers socis de l'associació Els Teatres Amics. “Tot i que ens agrada molt la proposta cultural de la capital, hi ha vida cultural fora de Barcelona”, explica l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, per exemplificar el que pretén demostrar aquesta entitat, que treballant junts poden disposar de millors ofertes i d'oferir un servei més acurat al públic. El 2012, els cinc teatres junts van generar un pressupost de 8,6 milions (superior al del TNC, per exemple, amb una despesa en programació de 3 milions. Un 53% del finançament va ser a partir de lloguers de sales i de venda d'entrades. Un 34%, d'aportació municipal, i un 11%, d'altres institucions. Quant a públic, els cinc equipaments van sumar aquest 2012 fins a 219.984 espectadors (amb un 76% d'ocupació). El TNC va sumar 127,140 espectadors en la temporada 2011/12, per posar un exemple. Si se suma el nombre total d'usuaris (es desenvolupen altres activitats a més de l'estrictament escènica) la xifra puja fins als 409.713.

Per l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, la nova associació advoca per una mena de “federalisme escènic”, ja que integra teatres de municipis de diferents colors i amb una tipologia variada (el seu integra l'esport amb la cultura per ser un dinamitzador de la ciutat). L'objectiu és que l'entitat aculli nous socis, tot i que fins ara tots ells disposen d'un cert organisme autònom. Valentí Junyent, de Manresa, advoca per la “Catalunya ciutat”: a través del món local ha crescut el país, sentencien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.