cultura

Preparats, llestos...

Els Manel retornen el 16 d'abril amb ‘Atletes, baixin de l'escenari', un tercer disc que començaran a presentar en directe el 23 de maig al Primavera Sound

El l títol s'inspira en la frase de Constantino Romero en la cloenda dels Jocs del 1992

Si en el títol del seu segon treball, 10 milles per veure una bona armadura, s'inspiraven en el Molt soroll per a no res de Shakespeare, per al títol del tercer, els Manel recorren al nerviosisme que el locutor de la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics del 1992, Constantino Romero, va mostrar quan una pila d'atletes de totes les nacionalitats van envair l'escenari de l'Estadi en plena actuació de Los Manolos i Peret.

Atletes, baixin de l'escenari (Warner/Discmedi) es posarà a la venda el 16 d'abril i es nodreix de tretze cançons que, de moment, només els cercles més íntims del grup han pogut escoltar: Ai, Yoko, Vés bruixot!, Ja era fort, Banda de rock, Deixar-te un dia, Mort d'un heroi romàntic, Imagina't un nen, Teresa Rampell (single d'avançament del disc, que es podrà escoltar el 26 de març), A veure què en fem, Desapareixíem lentament, Quin dia feia, amics..., Fes-me petons i Un directiu em va acomiadar. Com ja va succeir amb 10 milles per veure una bona armadura, la gravació del nou disc de Manel s'ha realitzat amb un secretisme propi de grans estrelles internacionals, per la qual cosa només se sap que ha estat enregistrat a l'estudi Can Sons de Barcelona entre els mesos de febrer i març d'enguany i que, a diferència de l'obra anterior, no hi participa cap altre músic que no sigui Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé.

Entre les poques pistes que puguin desvetllar algun detall del so d'Atletes, baixin de l'escenari, hi ha el fet que, de les quatre dates de anunciades fins ara, no hi ha cap teatre –tipus de local on es va desenvolupar el tram principal de la gira de 10 milles per veure una bona armadura– sinó quatre festivals: el Primavera Sound de Barcelona (on es realitzarà la première del disc, el 23 de maig al Parc del Fòrum), el Primavera Sound de Porto (1 de juny), el Festival Pròxims del Poble Espanyol de Montjuïc (18 de juliol) i l'Arenal Sound de Castelló (2 d'agost). Entre els grans reptes d'Atletes, baixin de l'escenari: repetir la gesta de l'anterior disc: conquerir el número 1 de la llista de discos més venuts de tot l'Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.