cultura

dia internacional de l'art

Els carrers del centre de Girona s'omplen d'art

Per iniciativa del centre El Bolit, vint-i-tres entitats van organitzar ahir més d'una trentena d'activitats per apropar el món de les arts visuals a la gent del carrer

Acostar el món de les arts visuals a la gent va ser l'objectiu principal de la commemoració d'ahir, a Girona, del Dia Internacional de l'Art. Hi van participar un total de 23 entitats, que van organitzar més de trenta activitats a diversos indrets de la ciutat. Per iniciativa del centre d'art contemporani El Bolit de Girona, a partir de les 10 del matí, i en alguns casos fins a les 11 de la nit, en els carrers més cèntrics de la ciutat i en alguns equipaments culturals, com el Museu d'Art, la Casa Masó, la Caseta de la Devesa i la Fundació Valvi hi van tenir lloc tot tipus de propostes artístiques visuals, per a totes les edats i completament gratuïtes. Hi van tenir cabuda tallers, exposicions, visites guiades, projeccions i xerrades, entre altres activitats. Per exemple, just a davant de la Casa de Cultura de Girona s'hi podien contemplar uns escultors de l'Escola Municipal de Belles Arts de Salt en plena creació artística. I davant per davant, una mostra formada per pantalons fets de material semblant al guix, i de diferents mides, volia representar la solitud de l'individu dins d'una societat buida. El títol de la mostra era Polis Vacui. En aquest cas, la proposta creativa tenia el segell de l'Escola d'Art d'Olot. D'aquesta manera, ahir va ser el primer dia que la ciutat de Girona va celebrar el Dia Internacional de l'Art, una efemèride que commemora el naixement d'un dels artistes més emblemàtics i també multidisciplinars del Renaixement, Leonardo da Vinci, que va néixer el 15 d'abril de l'any 1452.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.