cultura

arqueologia

Troben unes restes a Sant Benet de Tossa que n'expliquen els orígens

Una campanya d'excavacions duta a terme a començament d'any a la capella de Sant Benet de Tossa de Mar ha fet aflorar diverses troballes que han permès conèixer una mica més la història del temple al llarg dels segles. Les restes localitzades han evidenciat que es van fer reformes a l'interior de la nau, i s'ha comprovat quina havia estat l'antiga capella i la seva estructura inicial. Aquesta antiga capella va patir els efectes dels terratrèmols de la sèrie olotina del segle XV.

Tots aquests detalls van ser explicats per l'arqueòloga Carme Montalban en la presentació dels resultats de les campanyes d'excavació fetes a Sant Benet, en el marc de les Jornades Culturals de Sant Jordi. En l'acte, titulat Sant Benet, primera parròquia de Tossa, es van presentar també els resultats dels treballs elaborats el 2010, quan es van trobar diverses tombes i els fonaments de les dues etapes de la construcció de la capella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.