cultura

literatura

A.G. Porta recorda Roberto Bolaño a Blanes

És el coautor, junt amb l'escriptor xilè, d'una novel·la escrita l'any 1984

Antoni Garcia Porta, conegut com a A.G. Porta, va participar dimarts en una conferència a la biblioteca comarcal de Blanes sobre Roberto Bolaño. Porta i l'escriptor xilè, que van ser amics, van escriure conjuntament el 1984 la novel·la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce. Porta va destacar els coneixements de Bolaño i la seva capacitat per recordar.

En la conferència col·loqui, titulada Bolaño, detectiu literari també hi va participar el crític literari Òscar Carreño. Porta i Carreño van explicar l'arribada i el triomf de l'obra de Bolaño als Estats Units. I van desgranar les claus de dues de les grans obres de l'autor xilè: Los detectives salvajes i 2666.

Actes de l'Any Bolaño

Els actes de l'Any Bolaño a Blanes, en commemoració del desè aniversari de la seva mort, seguiran el maig amb dues propostes de l'àmbit educatiu. La primera és un ral·li fotogràfic infantil. I la segona, la presentació d'una maleta pedagògica amb material de la vida i l'obra de l'escriptor xilè adreçat a estudiants d'ESO i batxillerat.

També està prevista la Ruta Bolaño, un itinerari literari que resseguirà la Blanes de l'autor, i una lectura nocturna de poemes seus a la platja (14 de juliol); entre altres propostes culturals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.