cultura

Esclat català a Salisbury

La ciutat britànica de Salisbury acollirà més de 25 propostes catalanes entre el 24 de maig i el 8 de juny dins el Salisbury International Arts Festival. Catalunya és el focus del festival després que s'hagi convidat a l'Índia (2009), Rússia (2010), la Xina (2011) i Brasil (2012).

Els més de 80.000 visitants del festival podran gaudir de les actuacions de la companyia de dansa Nats Nus (Momentari i Slots), Roger Bernat (La consagració de la primaveraque interpreta el mateix públic), Pontenpie (Copacabana), Galindos (Maiurta) i Pep Bou (Rebufaplanetes), diverses projeccions cinematogràfiques (Pa negre, Finisterrae...) i un cartell musical que inclou propostes com les de Jordi Savall, la Cobla Sant Jordi, La Troba Kung-Fú, Astrio o MaquinofobiaPianolera, de Carles Santos i CaboSanRoque. També hi ha prevista una conferència del vicepresident del FCB, Carles Vilarrubí, que relaciona l'esport i la cultura, i de l'excònsul general britànic a Barcelona Geoff Cowling, traçant el passat i el futur de Catalunya, i actuacions dels Castellers de Vilafranca. Fins i tot, es gaudirà de les instal·lacions florals de Girona, Temps de Flors.

“He experimentat la vibrant cultura i art d'aquesta part del món des que era nena, ja que el meu pare és català, i he descobert una riquesa de treball poderosa”, enèrgicaiesadiu la directora del certamen, Maria Bota. Des de l'Institut Ramon Llull, se celebra la possibilitat de mostrar la transversalitat cultural de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.