cultura

Diada viscuda a Blanes, amb Bolaño entre els autors més demanats

Les parades d'entitats van omplir sobretot el centre de la ciutat, i en alguns moments es va haver de tallar el trànsit al carrer Ample

Victus (Albert Sánchez Piñol), El cátaro imperfecto (Víctor Amela), Els jocs de la fam (Suzanne Collins) i Brúixoles que busquen somriures perduts (Albert Espinosa), van ser alguns dels llibres més venuts ahir en la diada de Sant Jordi a Blanes. Però, a més dels escriptors esmentats, a Blanes un altre dels autors més demanats va ser el xilè Roberto Bolaño, que va viure a Blanes i a qui la ciutat dedica fins i tot un itinerari. A la parada de l'arxiu municipal hi havia tota la bibliografia de l'escriptor sud-americà, i el primer títol a acabar-se va ser Los detectives salvajes (1998), novel·la guanyadora dels premis Rómulo Gallegos i Herralde.

Els escoltes, els primers

La parada més antiga és la dels escoltes AEIG Pinya de Rosa, que ahir oferia, a part dels llibres, roses i punts de llibre. Del total d'entitats (hi havia 47 parades), 28 estaven organitzades per agrupacions culturals, juvenils, esportives, socials i de la salut.

Les parades d'entitats van omplir sobretot el centre de la ciutat, tot i que també n'hi havia a la Plantera, Ca la Guidó i altres zones. Moltes de les parades estaven regentades també per associacions de pares d'alumnes de diversos centres escolars, així com d'escoles bressol i altres ens relacionats amb el món de l'educació que hi ha a la vila. Sant Jordi es tanca a Blanes el dia 26, amb l'acte Escoltem les llengües del món, al teatre.

LA XIFRA

47
parades
hi havia al centre del poble, sobretot d'entitats culturals, juvenils, escolars i esportives.

LA FRASE

Tots els llibres de Roberto Bolaño desperten molt d'interès per la seva relació amb la ciutat
Aitor Roger
Historiador i Arxiver municipal

Díptic sobre les llibreries i les floristeries

Per promoure les llibreries i floristeries del municipi, aquest any l'Ajuntament ha impulsat una campanya de promoció, que consisteix en un díptic del qual s'han editat 8.000 exemplars i que inclou un mapa amb l'adreça i localització d'aquests establiments. Al díptic s'hi inclouen totes les activitats que es fan, des del passat dia 19 i fins al dia 26.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.