cultura

literatura

L'homenatge pels 90 anys de Vallverdú arriba avui a Girona

Joaquim Molas, Josep Murgades i Mònica Terribas parlaran al Teatre Municipal de la seva obra assagística

Amb un títol més aviat vinyolià, Passeig d'aniversari, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), en col·laboració amb el d'Estudis Catalans, l'Òmnium, Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear, les quatre diputacions catalanes i l'Ajuntament de Girona, vol celebrar els 90 anys de l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú (1923) amb un cicle d'activitats al voltant de la seva obra que recorrerà durant tot un any els Països Catalans i que avui arriba a Girona. Lingüista, narrador, poeta, dietarista, assagista, traductor i, sobretot, autor d'un bon grapat de títols de referència de la literatura infantil i juvenil, Vallverdú serà evocat en l'acte de Girona, avui al saló de descans del Teatre Municipal (19.30 h), per la seva dedicació a L'assaig i la literatura del jo, que abordaran el catedràtic emèrit de literatura catalana Joaquim Molas i el també catedràtic Josep Murgades, en una conversa oberta al públic conduïda per la periodista i professora de la Universitat Pompeu Fabra Mònica Terribas.

La celebració va començar al gener amb la presentació, a Lleida, del nou llibre de l'escriptor lleidatà, Però plou poc, i en el seu pas per Barcelona i Tarragona ha servit per aprofundir en la seva activitat com a filòleg (al febrer) i com a ciutadà (al març). El mes que ve, el Passeig es desplaçarà fins a Andorra, on es tractarà del seu vessant com a traductor, i al juliol el seu biògraf, Josep M. Aloy, moderarà a Menorca una taula a l'entorn de la literatura juvenil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.