Opinió

floritures

lluís llort

Llibres al replà i bons veïns

La cultura de la queixa de vegades es pot combatre amb l'acció. Si tanquen locals on tocar jazz, es munta un festival de jazz. Si costa trobar llibres amb uns continguts específics, es munta una editorial i es publica el que falta al mercat. Si un dels grans gèneres literaris, silenciós i gros com un camell amb plantofes, és habitual que quedi arraconat als mitjans, ignorat o fins i tot en algun cas menystingut, es munta un web col·lectiu per parlar-ne sense limitacions. Em refereixo a la literatura infantil i juvenil, que mou més volum de negoci (per situar-ho en els maleïts termes econòmics en què tot es tradueix) que la resta i que a sobre té la responsabilitat de formar i entretenir una canalla adherida a una o diverses pantalles...

Per tot plegat, senyores i senyors, donem la benvinguda a Llibres al replà (http://llibresalrepla.blogspot.com.es/), una pàgina sobre literatura infantil i juvenil amb una imatge pràctica i efectiva que tot just s'ha estrenat aquests dies. Darrere (o a sobre o a dins o barrejats amb) hi ha autors (de text o il·lustradors) i especialistes del gènere repartits pels pisos de l'edifici i per parlar-nos de la parcel·la escollida. Entre la porteria i les golfes hi ha tres plantes de dues portes cadascuna on resideixen: Glòria Gorchs, Pep Molist, Ignasi Blanch, Joan Portell Rifà, Sílvia Fernández i Àngel Burgas. Articles, entrevistes, ressenyes, comentaris i il·lustracions amb la intenció de “crear un espai d'opinió, estudi, reflexió i informació sobre un tipus de literatura que ens apassiona: la destinada a lectors de totes les edats”.

I la setmana vinent us parlaré del nou blog Llegir en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.