cultura

art

Neix L'Espai d'Art, obert perquè hi exposin artistes

Avui s'inaugura a Girona aquest projecte artístic, promocionat per Finques Saura, amb l'exposició col·lectiva del Grup 3 Colors ‘Eros i tramuntana'

Mentre moltes galeries d'art tanquen, sempre hi ha qui busca l'alternativa per rendibilitzar els recursos. Finques Saura, una empresa que ja havia promogut anteriorment propostes alienes al sector dels serveis immobiliaris al qual es dedica, fa aquest pas inaugurant avui un espai, totalment gratuït, obert perquè els artistes exposin les seves obres. La inauguració de L'Espai d'Art tindrà lloc avui a dos quarts de vuit a Girona, en el carrer Balmes, 3, entresòl 2a.

Finques Saura ha disposat en realitat dos locals dedicats a l'exposició artística. Per una banda, la gran sala de reunions amb les comunitats de veïns, un lloc on hi passa habitualment molta gent (situat a l'esmentat carrer Balmes), i el vestíbul d'entrada de les oficines que l'empresa té al carrer Emili Grahit, 29. Els promotors d'aquesta iniciativa artística destaquen que a partir d'ara qualsevol artista, de la disciplina que sigui, pot disposar d'aquests espais, amb l'objectiu de poder realitzar unes sis exposicions anuals. David Saura, gerent de Finques Saura i promotor principal del projecte, afirma: “És un repte que ens il·lusiona i, després de més d'un any concebent-la, desitgem que l'exposició tingui una bona acollida.”

La exposició inaugural és Eros i tramuntana, una selecció col·lectiva de pintura i escultura formada per obres del Grup 3 Colors, integrat per alumnes i exalumnes de l'artista empordanès Ramon Pujolboira. Una de les particularitats de la mostra, integrada per peces de tretze artistes, és que ve acompanyada per contingut complementari –escrit, musical i videogràfic– que compleix un dels requisits de la sala, que és donar a conèixer al públic tot el procés que comporta la realització d'una obra d'art. “El que fem avui és posar la primera pedra, agafem un bastiment, hi posem una tela i dibuixem un esbós del que volem que sigui l'Espai d'Art. La seva evolució vindrà marcada per la implicació de les persones que hi vulguin exposar”, avança Saura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a