cultura

publicacions

‘Ressò' celebra amb Espriu el seu número 400

La revista de Santa Coloma de Farners recupera en una exposició cartes del poeta

El número especial surt avui

La revista Ressò, de Santa Coloma de Farners, posa avui a la venda el seu número 400: una fita que la publicació celebra amb un número especial, que inclou escrits del president de la Generalitat, Artur Mas; l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, i entre altres persones vinculades a aquesta històrica publicació, Joaquim Trias i Mas, que va ser director de Ressò durant 25 anys, entre el 1968 i el 1993.

A més, Ressò tambéha volgut celebrar el número 400 i el seu proper 45è aniversari amb una exposició, que s'inaugurarà el dijous 16 de maig, a les 8 del vespre, a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma. La mostra, que es podrà visitar fins a finals de juny, està emmarcada dins dels actes de l'Any Espriu, i repassa la vinculació del poeta amb Santa Coloma de Farners, la seva localitat natal, a través de Ressò.

Durant la preparació de l'exposició van sortir a la llum documents inèdits, com ara una carta que Salvador Espriu va enviar el 1977 a Joaquim Trias, on l'encoratjava perquè continués com a director de la revista: “M'han arribat notícies, dignes de crèdit, que vostè tenia el propòsit de deixar de dirigir Ressò. Respecto els seus motius, però li prego amb la màxima sol·licitud i el més profund interès que no realitzi el seu designi, que de segur comportaria la mort de la magnífica publicació”, va escriure Espriu amb lletra diàfana. En un altre escrit del juny del 1981 –quatre anys abans de morir–, sobre una targeta de visita, el poeta agraïa a la revista dos espais “excessivament elogiosos i generosos” que Ressò havia dedicat a la seva obra. I hi afegia: “En endavant, procuraré que el meu lligam, fins ara circumstancial amb Santa Coloma de Farners, esdevingui més personal i concret i es reflecteixi en la meva tan modesta obra literària”. Aquests dos documents s'han convertit en les joies de la mostra.

LA XIFRA

45
anys celebrarà també la revista ‘Ressò' aquest estiu. El primer número es va publicar l'agost del 1968.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.