cultura

música

Julieta Venegas, Bonnie Tyler i Boney M, al II Costa Music

Earth, Wind and Fire Experience, Pastora i Blaumut són altres artistes del festival, que torna a Lloret i s'amplia a Blanes i Tossa

No vol competir amb Cap Roig o Peralada

El Costa Music Festival, que va néixer l'any passat a Lloret de Mar, torna enguany amb molta més força. Amplia escenaris amb la programació de concerts també a Blanes i Tossa de Mar, i presenta un cartell amb noms de renom internacional.

El gruix del certamen serà del 2 al 4 d'agost a les pistes d'atletisme de Lloret de Mar. El plat fort del batejat com a festival de la Costa Brava sud serà la nit del dia 4 amb el triple concert de Pastora, Julieta Venegas i Bonnie Tyler.

Amb més de deu milions de discos venuts i un grammy, la mexicana Julieta Venegas hi presentarà el seu darrer treball: Los Momentos. Venegas compartirà escenari amb la mítica Bonnie Tyler, que farà a Lloret de Mar l'únic concert previst fins al moment a tot l'Estat, i ho farà després de representar el Regne Unit al Festival d'Eurovisió. La veterana cantant gal·lesa, amb la seva inconfusible veu ronca, es va fer mundialment coneguda fa més de tres dècades amb cançons com It's a Heartache, que qui més, qui menys ha cantat o almenys taral·larejat en algun moment de la seva vida. Altres cançons com Total Eclipse of the Heart, també es van convertir al seu dia en un referent.

Retorn de velles glòries

Al Costa Music Festival també hi participaran dues bandes de culte que van desaparèixer durant anys i que han ressorgit de les seves pròpies cendres amb algun component de la banda original. Així, el 2 d'agost es podran recuperar les cançons de Boney M amb Liz Mitchell, la seva cantant original, concert precedit per l'actuació de la Fundación Tony Manero. I l'endemà, dia 3, serà el torn de l'Earth, Wind and Fire Experience Feat. Amb McKay, guitarrista original de la banda. Les cançons soul-disco-funk que els setanta van revolucionar les pistes de ball de tot el món arribaran després del concert, aquella mateixa nit, amb The Excitements, nova formació barcelonina que recupera el so clàssic del rhythm-and-blues i el soul.

El festival haurà començat però el mes de juliol amb tres concerts de més petit format, un a cada ciutat de la Costa Brava sud: La Locomotora Negra, el 13 de juliol a l'ermita de Santa Cristina de Lloret; Elena Gadel, el dia 19 al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes –concert que també formarà part del Festival Marimurtra–, i Blaumut, que portarà el seu Pa amb Oli i Sal a l'església vella de Tossa de Mar.

Els preus de les entrades van dels 15 als 40 euros i hi ha descomptes del 50% per als aturats. El 10% de la recaptació dels concerts es destinarà al banc dels aliments.

El pressupost d'enguany és de 500.000 euros, una mica menys que l'any passat. S'aconsegueix reduir el pressupost augmentant concerts gràcies a “la feina de gestió i millor negociació amb els proveïdors”, segons va explicar Cristina Torres, coordinadors del festival.

Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, que va estar acompanyat a la roda de premsa de presentació de la seva homòloga a Tossa, Gisela Saladich, va destacar que es tracta d'un festival “complementari” que “no pretén competir” amb Cap Roig o Peralada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.