cultura

música

El Concert Participatiu de Girona reunirà 150 cantants

‘Grans cors d'òpera' és el títol d'aquesta nova edició dels concerts que organitza La Caixa

Set corals gironines actuaran al costat de professionals

Un any més, l'Auditori de Girona és avui l'escenari del concert participatiu de l'Obra Social La Caixa, una iniciativa que aquest any, després de cinc edicions, convida les agrupacions corals gironines a cantar algunes de les parts corals de les òperes més cèlebres de la història. Titulat Grans cors d'òpera, aquest concert espectacular congregarà uns 150 cantants al costat d'intèrprets professionals de reconegut prestigi com ara l'Orquestra Simfònica del Vallès i els cors d'Amics de l'Òpera de Sabadell i de Girona –aquests últims, com a debutants–, sota la batuta de Rubén Gimeno.

Les set agrupacions corals participants són la Capella Polifònica de Girona, el Cor Filharmonia, el Cor Maragall, el Cor Preludi, la Coral del GEiEG, la Coral Saba Nova i la Coral Xàntica, encarregades d'interpretar fragments d'òperes tan populars com Cor d'esclaus hebreus de Nabucco (Verdi), Cor dels pelegrins de Tannhäuser (Wagner), Escena triomfal d'Aïda (Verdi), el Cor a bocca chiusa de Madama Butterfly (Puccini), així com fragments d'El barber de Sevilla i Guillaume Tell de Rossini, entre altres.

Les agrupacions corals participants han preparat l'obra, en primer lloc individualment i després de manera conjunta amb un equip de professionals.

Més de quinze anys d'experiència

L'Obra Social La Caixa impulsa aquesta activitat participativa, que va començar a Barcelona el 1995 amb El Messies de Haendel i que més endavant s'ha portat a diverses ciutats de l'Estat que s'han afegit al projecte amb un gran èxit d'acollida i participació. El repertori s'ha ampliat a altres obres simfonicocorals. Des del 1995, uns 36.000 participants han cantat les parts corals de les obres programades, i més de 330.000 persones han assistit als concerts oferts a nombroses ciutats. Els concerts participatius constitueixen una experiència única que aplega cantants aficionats a la música coral junt amb orquestres, solistes i directors de prestigi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.